Tékozló Homár

Magyar embernek magyar áfát

2005.12.29. 11:45 | jackyll | Szólj hozzá!

Andreának új volt, hogy az állam úgynevezett általános forgalmi adóval sújtja a kereskedelmi forgalomban lévõ termékeket, így az EU-n kívülrõl, postán érkezõ cuccokat is.

A Magyar Állam az utolsó lóbõrt is lehuzza polgárairól, ez már biztos. Négy éve élek az USA-ban, Karácsony alkalmával apukámat akartam meglepni digitális fényképezõgéppel. Meg is vettem, be is csomagoltam, fel is adtam még november 25-én, bizván, hogy a fa alatt majd ott lesz. Nem volt ott. Egészen a mai napig se hire se hamva, már-már keresztet is vetettem rá, de ma kaptam egy hivást, kaptak egy levelet róla. A MagyarEnyveskezûPosta, megkimélt minket (bár lehet, hogy csak a biztositás volt visszatartó erõ), de szintén ilyen Állam már nem. Levél, hogy Apám fizessen 11 ezer forint ÁFÁ-t, akkor átveheti.

A fényképezõgép értéke kb 170$, ez fel is volt tüntetve a postai kisérõlevélen, valamint az is, hogy ajándék. GIFT. Kibontották. Megnézték, hogy az van-e benne, ami rá lett irva. Majd megállapitották a 11e Ft ÁFÁ-t. Nekik lehet. Mivel még nem vették át, nem tudjuk az maradt-e benne amit én itt beletettem, valamint azt se, hogy minden benne maradt-e.

"Ebbe az országba ne tegyétek be többet a lábatokat", mondja Apám ennek kapcsán a lányának, (nekem) akit 4 éve nem látott. Pedig ez az ország már másfél éve Európa.

Az összeg amúgy úgy jött ki, hogy ((ár+postaköltség)* 1,08% vám)* 1,25% áfa. Nem vagyok benne biztos, de mintha régen mûködött volna az a trükk, hogy ha saját magának adja fel az ember, megúszhatja az újraáfázást.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása