Tékozló Homár

Szoftverlopás kicsit másként

2006.01.09. 10:25 | jackyll | Szólj hozzá!

Fura, de vannak olyan megátalkodottak, akik wapon keresztül pénzért próbálnak mobiltelefonra legális szoftvert vásárolni. Gondolhatják, hova vezet ez a deviáns magatartás... Lajos története:

A sajtóban, interneten, hirdetett plakátokon nap, mint nap látjuk azt a fenyegetést, hogy bizony a lopott szoftverek használóival szemben komoly jogi szankciók vannak kilátásba helyezve. Kérdem én azonban, mi történik akkor, ha egy szoftverforgalmazó nem adja oda a kifizetett szoftvert. Õket nem kéne rács mögé dugni?

Történt, hogy a Sony-Ericcson WAP lapjáról megpróbáltam egy játékot letölteni a telefonomra. A játék letöltéséhez emelt díjas sms-t kell küldeni (több, mint 1000 Ft), ezt meg is tettem. A cég elküldött egy linket az emelt díjas SMS-re válaszul, azonban erre hiába próbáltam rálépni, az "Oldal nem található" hibaüzenetet kaptam.

Felhívva a céget ismét elküldték az SMS-t, azonban a hatás ugyan ez volt (az oldal nem található). Gondolom, éppen nem ment valamelyik szerver. Ezután a Sony-Ericcson azt mondta, hogy ha nem tetszik valami, forduljak bírósághoz (gondolom tudták, hogy következményekre úgysem kell számítaniuk).

Az ügy hátteréhez tartozik, hogy a fogyasztóvédelmi fõfelügyelõség fordultam, ahol meghallva a TELEFON és JÁTÉK szókat a Hírközlési Felügyelethez, irányítottak, ahonnan tovább irányítottak egy olyan telefonhoz, amit nem vettek fel. Itt feladtam, itt a vége, buktam egy ezrest, legközelebb nem küldök emelt díjas SMS-t játékért (még gyártó cégnek sem) és remélem más sem, aki ezt a levelet olvassa.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása