Tékozló Homár

Fizetõs vécék a fogyasztási templomokban

2006.01.10. 09:02 | jackyll | 7 komment

Hangtompított antiglobalista kiáltványával olvasónk, magpet a klasszikus, lassan a levegõért is pénzt szedõ, jellegzetesen vadkapitalista tendenciára hívta fel a Homár figyelmét.

Nem vagyok a gigaplázacenterek nagy barátja, de idõnként ilyen helyekre is elvetõdöm. A minap döbbenten tapasztaltam, hogy a Sugár és az Árkád nevû fogyasztási templomokban fizetõs WC-k üzemelnek! (Nem tudom, egyéb helyeken is van-e ilyen tendencia, én ebben a kettõben jártam.) Biztos a sok hajléktalan miatt, nem is beszélve azokról a rohadékokról, akik csak úgy bemennek pisilni, és közben meg nem vásárolnak semmit.

A WC-k elõtt felkészült kloáka-higiéniai managerek szedik a pénzt, cserébe pedig kis ficnit adnak. Nem vág földhöz az 50-60Ft, de a jelenségtõl mégis a gyomrom forog. Szeretnék egyszer ott lenni egy olyan mítingen, ahol a cég menedzsmentje flippcsártot ránt, és alaposan kibréjnsztormingolják, hogy a megélhetéshez bizony már csak a WC-pénz hiányzik! Szánalmas, gusztustalan, nagyon magyar.

Már az is bizarr, hogy parkolódíjat fizetek azért, hogy bemenjek költekezni. A belvárosban OK, de egy olyan külterületen, ahol a plázacenter amúgy is egy megboldogult P+R helyére épült? Aztán ha fizetve parkolok, betérek vásárolni, majd eszem egy méregdrága dolgot valamelyik büfében, akkor biztosra vehetõ a következõ költség, a WC.

Mikor lesz a plázákba belépõdíj, kilépõdíj, és hasonló elmebetegségek? Miért nem kell külön hozzájárulnunk a fûtési költségekhez? A plázát felépíteni is drága: javaslom, hogy a bélépni szándékozókkal vetessenek téglajegyet! Ez egy olyan szép emlékû szó, ráadásul nagyjából az "ordas mocskos átverés és lenyúlás" szinonímája, tehát nem tájidegen.

Tanulság: 1. Ne menj fogyasztási templomba! 2. Ha mégis, akkor ne egyél, ne igyál! 3. Ha mégis, akkor ne akard kiengedni magadból a végteméket! 4. Ha mégis, akkor ne az õ WC-jükben tedd! (Mondanám, hogy h..gyozd oldalba a centert, de azzal az utcán járók életét keseríted. A menedzsment irodájába pedig nem lehet bejutni, pedig ott a szõnyeg és a bútorok biztosan szépen magukba szívják az ilyesmit...)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dax 2008.10.13. 19:04:00

Nem kell fizetni, ha elolvasod a kis táblát, ki van írva hogy hozzá lehet járulni ha megvagy elégedve... Mivel egyszer egy csótány esett a gyrosomba a fent említett helyen, azóta soha nem fizetek a sloziért :)

izarane 2008.11.17. 09:06:46

Az árkádban nem kell fizetni, a sugárban viszont igen.
Kedves volt, amikor éjjel mozi után szerettem volna elmenni wc-re, mert gondoltam mégsem szenvedem végig a hazautat, visszamenni meg nem akartam a moziba... erre bemennék, közlik, h fizessek (nálam egy forint apró nem volt, és elvből nem fizetnék amúgysem). mondom ezt komolyan gondolja, h éjféltájban én ezért fizetni fogok? azt mondja igen. én meg fogtam, elküldtem melegebb éghajlatra és leléptem (igen, kibirtam hazáig, ügyes kislány vagyok :D)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 12:34:48

Én nem értem ezt a zinternettttet.
Minden törlődik egy idő után, vagy Bánki Péter szelleme járt itt!?

2010.07.21. 12:40:16

én itt vagyok !
süti beállítások módosítása