Tékozló Homár

Privatizálják a Magyar Postát, most!

Magyar Posta/Csomagmegsemmisítés

2006.01.12. 00:01 | szily | komment

Az exmonopóliumok tudják csak igazán felkúrni a Naiv Ügyfelek agyát. Az alant olvasható rémsztori a Homár kollégájával, Barbarával esett meg, aki volt olyan bohó, hogy csomagot adjon fel a hirhedt cégnél. Meg is kapta érte a méltó büntetését. Olvassák el, Barbara most igazán dühös, tanusíthatjuk.

Privatizálják a Magyar Postát, most!

Mert mit érdemel az az állami cég, amely egy karácsonyi ajándékot 21 munkanap elteltével kézbesít, méghozzá felbontva és a benne lévõ ajándékokat összetörve?

Történt, hogy decemberben kedves Spanyolországban élõ barátnõmnek csomagot adtam fel. Rutinosan lemértem, hogy 2 kg alatt legyen, mivel akkor levélként lehet feladni potom 3500 forintért, míg csomagként ugyanez több mint ötezer forintban lenne. A postáskisasszony rábeszélt, hogy ajánlva adjam fel, mert õ bizony „anélkül nem merné”, mivel annyi csomag tûnik el a postán, és ha ez elõfordulna ezzel a küldeménnyel is, akár még kártérítést is kaphatok. Rendben, fizettem még ötszáz forintot azért, mert errefelé lopnak a postán, bravó. A csomagban lévõ dolgok egyébként összesen nem kerültek négyezer forintba: 4 antikvár könyv, 1 oroszlán alakú fa játéképítõ és egy kézzel készített kép volt benne.

Tegnap, 21 nap elteltével, jóval karácsony után jön az e-mail a barátnõmtõl, hogy köszöni a csomagot, kár, hogy feltépték a csomagolását és összetört benne az ajándék. Nemcsak a kép – hiába írja rá az ember, hogy fragile -, hanem a gyermeküknek küldött fajáték is.

Azt még megértem – nem -, hogy karácsony körül nagy a torlódás, nem ér oda a fa alá idõben az ajándék, de vajon mit kell tenni egy dobozzal ahhoz, hogy a benne lévõ keményfa összetörjön? Továbbá, ki és miért bont ki csomagot a postán? Talán azt hitték a faoroszlánra, hogy furgangos alakú hasistömb, vagy az üvegképre, rajta egy festett kagylóval, hogy high-tech integrált áramkör plasztikbombával?"

De ha már a röntgen alatt gyanúsnak is tûnik és felbontják, miért nem ragasztják vissza a dobozt? Miért kapja meg a címzett a karácsonyi ajándékot úgy, mintha egy medve karmai közül szabadították volna ki?

A Posta telefonos ügyfélszolgálatán azt a tájékoztatást kaptam, hogy joguk van kinyitni a csomagot, továbbá, hogy én, a feladó, aki fizettem nekik, hogy a csomag és a benne lévõ dolgok idõben és épségben megérkezzenek, nem tehetek semmit. A címzettnek kell a helyi postán panaszt tennie, aztán, ha úgy találják, hogy hibáztak, kártérítést kaphat. Barátnõm azonban alig féléves gyermekével valószínûleg nem fog panaszirodára járni, és különben is, mivel kárpótolható egy tönkretett karácsony?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása