Tékozló Homár

Szigetelésszex telefonbuziknak

myinsulators.com

2006.01.17. 00:01 | szily | Szólj hozzá!

Elõször ezt a kis fotógyûjteményt találta a Homár, amiben amerikai telefonreklámok, mármint plakátok vannak összegyûjtve a tízes évektõl a hetvenesekig. Egyszer érdemes végigfutni. Az igazi kincseket azonban az oldal átnézése után találtuk meg. Lapozzon tovább, mert jön a magyar vonatkozás!


A site egy telefonbuzi oldala, a legjobb része pedig a szigetelésekrõl szól. Azaz pontosan nem is tudom, a szaknyelv hogy nevezi azt a nálunk általában fehér porcelánba álmodott szigetelõ kis baszt, ami a telefonpóznákon látható. Szóval megismerhetjük házigazdánk szigetelõgyûjteményét és igen tanulságos információkat szerezhetünk az alaszkai szigetelõhelyzetrõl.

De vannak mindenféle régi telefonok is. Minket a téma akkor érdekelne, ha telefonzsinórral megkötözve kényszerítenének ollószexre, de hátha Önt begerjeszti.

A legperverzett feltétlenül a katonai hordozható telefonokról szóló szekció. Itt találtunk egy magyar készüléket is, ami – nézze csak meg – simán megállja a helyét a kemény mezõnyben. A fedelén a felirat egyenesen világszínvonalú:

On the top cover it says: VIGYAZZ! AZ ELLENSEG LEHALLGAT. It also has phonetic alphabet in the same language.

És egy kis háttér a gyártó cégrõl:

The Hungarian field phone was likely made by ITT's Telefongyar R. T. subsidiary in Budapest. which had fallen under German control during WW II. Prior to WW II that factory was the principal (and maybe the only) producer of telephone sets in Hungary. It made ITT's pre-war European classic type 2724 self-contained handset phone and also manufactured, under a subcontract with LM Ericsson, phones with Ericsson's name on them. (I have one of each in my collection, the latter thanks to Andrew Emerson in the UK.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása