Tékozló Homár

Kábelbarát MédiaMarkt

2006.01.23. 10:49 | jackyll | Szólj hozzá!

Saját kárán sem tanul a magyar, derül ki Szabolcs levelébõl, akit kétszer is megszivatott az elektronikai áruház felesleges kábelvásárlással. Elég a "szebb világról" álmodozásból, háború van. A csokkereket mindig át fogják vágni, ha nem üzleti érdekbõl, akkor csak, hogy ne unatkozzanak az alulfizetett eladók.

Karácsony elõtt házimozival leptem meg magunkat, amit - mivel az van a legközelebb - egy MM-ben vásároltam meg. Kiválasztottam egy modellt, és mivel már csak két darab volt, mindkettõ kirakva bemutató példánynak, az eladó segítségét kértem, aki nagyon készségesen össze is pakolta nekem a gépet, s gyönyörûen be is csomagolta a dobozába. Majd kedvesen figyelmembe ajánlotta, hogy a géphez nem tartozik ilyen izé-kábel, amivel össze lehet dugni a tévével, úgyhogy azt szerinte vegyek külön.

Illendõen megköszöntem a jó tanácsot, és vettem egyet úgy 3000 forintért. Otthon aztán elkezdtem összerakni a cuccot, és meglepetten tapasztaltam, hogy a gyártók az égvilágon minden eshetõségre gondolva a legkülönfélébb dugókat adták a géphez, így az eladó által ajánlott (rám sózott) drótra már semmi szükség nem volt. Gyorsan túltettem magam a dolgon, annál is inkább, mert máris nekiültem nézni a Miért éppen Alaszkát, amit nem sokkal korábban szereztem meg dvd-n.

A múlt héten nyomtatóra vágytam, így megint elmentem ugyanabba a boltba, és gyorsan kiválasztottam egyet. Nagy elõvigyázatosan odamentem az eladóhoz, és megkérdeztem (kétszer is), tartozik-e a termékhez usb- vagy milyen kábel, amit egyébként egy dobozban külön ki is pakoltak a nyomtatórészleghez, sugallva, hogy vegyek belõle. Az eladó azt felelte, nem tartozik hozzá ilyen, ezért valóban jobban teszem, ha külön vásárolok egyet. Így is tettem, a nyomtató mellé vettem egyet úgy 800 Ft-ért. Lehet, hogy azért mégis hülye vagyok, mert az összeszereléskor ismét meglepõdtem, amikor ráakadtam a gép tartozékaként csomagolt kábelre.

Szörnyû gyanúm támadt: nem úgy tûnik ebbõl a két kis történetbõl, hogy az MM eladóit direkt úgy készítik fel, hogy tukmálják rá a vevõkre a teljesen szükségtelen kábeleket? Vagy csak két furcsa véletlenrõl lenne szó?

Kérdezheted, miért nem olvasom el alaposan a vágyott termékek leírását, hogy megelõzzem az ilyen átveréseket. Nos, azért - és itt most szentimentálisnak tûnõ sorok következnek -, mert én egy olyan országban szeretnék élni, ahol a boltok nemhogy nem verik át a vevõiket, hanem direkte versengenek a kegyeikért, és a vevõnek, legyen bármilyen lusta, tökkelütött vagy szerencsétlen, nem kell állandóan résen lennie és azt lesnie, mit fundáltak ki ellene már megint. De nem vagyok telhetetlen: kezdetnek egy olyan ország is megteszi, ahol ha egy boltban valamit megkérdezek, legalább nem hazudnak gondolkodás nélkül a szemembe.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása