Tékozló Homár

Homár Breaking News - A Tisztítótûz kifüstölte a fogyasztás perverz szentélyét

Rem Koolhaas/Prada-bolt

2006.01.24. 01:06 | szily | Szólj hozzá!

A Homár egyik látószerve sír, a másik aljasul kacag: New Yorkban leégett a Prada hírhedten pazarló, 40 millió dollárért (úgy 8,1 milliárd forint) kialakított boltja, a Broadway utcában, a SoHo-ban. A luxusbutik egy rakás filmben feltûnik, most hirtelen persze csak a Szex és New York egyik epizódja jut eszünkbe. A butikot, amit a szuperdivatos építész, a Wired szerkesztõje, Rem Koolhaas tervezett, az esztelen pazarlás emlékmûvévé sikerült stilizálni.

A Homár egyszer Nick Denton blogcézárral, a hedonizmus nemzetközi apostolával sétált a Bolt felé.

40 millió dollár egy butik berendezésére! Ez már tényleg erkölcstelen. Elvbõl nem veszek ott semmit, pedig ugye megtehetném – szakadt ki egyszer csak az önfeledt konzumálás ismert propagandistájából. És tényleg. Az utcaszinten ûrlift, láthatólag vöröshigany-árban mért egzotikus fával borított, emeletmély aréna, próbababa-hadsereggel megspékelve. Az alagsorban igazi elsõ osztályú high-tech parasztvakítás: átlátszó próbafülke, ami belépéskor átlátszatlanodik, belül tükör helyett plazmaképernyõ, és az áldozatot hátulról is mutató kamera; látszatra szilárd, de ráüléskor a páciens seggének alakját felvevõ, ûrzselével töltött párnák, ilyesmik. A ruhák meglepõen szûkös térben, undok eladókkal körülvéve, ötezer dollártól felfelé.

Ilyesmikre emlékszem, meg arra, hogy a boltból a Wired Koolhaas-különszámának partijára mentünk, de az égbõl nem csaptak le kénköves villámok, viszont rengeteget vörösáfonya-vodkáztunk egy rakás híres ember között. A jelen lévõ tízlábúak rajtunk kívül mind hosszúkás formára vágva, kis rizstalapzaton foglaltak helyet, a szójaszószos tálka, a wasabi és a gyömbércsíkok mellett.

Angolul olvasóknak itt egy jó kis helyszínleírás Adam Greenfieldtõl, plusz képek a tûzrõl a VerboseComa blogon.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása