Tékozló Homár

Segítsetek Vuknak, a kisrókának

2006.01.24. 08:50 | jackyll | Szólj hozzá!

Ha valaki a Homárnak küldött levele elején beismeri, hülye volt, hogy behallucinálta az autópálya-matrica érvényességét, rögtön szimpatikus lesz. De aztán, amikor kiderül, hogy még mindig egy sátáni összeesküvés része, hááát...

Gyakori használója vagyok hazánk autópályáinak (elsõsorban az M7-esnek) hiszen ezen járok nap mint nap dolgozni. Ezért mindíg megveszem a havi matricát is. Nemrég kaptam egy üdvözlõlevelet a sztrádakarbantartó cégtõl, miszerint be kell fizetnem a pótdíjat, vagyis 13 800 Ft-ot. Igen, mert szabálytalanul használtam. Bevallom buta voltam, elszámoltam az érvényességet. (A augusztus 13-án vásárolt matrica nem érvényes csak szeptember 12.-éig, és valóban elszámoltam. Szeptember 13.-án pénteken jogosulatlanul használtam és legközelebb csak a hétfõn vettem újabb vinyettát.)

Mivel a matrica megvásárlással egyben el is fogadom a játékszabályokat ezért ezt ilyen szempontból jogosnak is érzem. CSAK, mivel a logika nem jó - amivel ezt használtam - sajnos valószínûleg a csekket meg fogom kapni októberre, novemberre és decemberre is, (összesen 55 200 Ft) - Ha októberben kiküldték volna ezt a csekket akkor befizethettem volna, és nem lett volna ilyen problémám soha többé.

Ami engem ebben igencsak zavart, hogy a szeptemberi "szabálysértésemrõl" 2006. január közepén kaptam értesítést. Pontosan január 20.-án volt bedobva a postaládába. A levélben értesítenek, hogy 3 munkanapon belül be kell fizetni, különben már mindjárt 25 300 Ft-tal vagyok köteles tartozni, 30 napon túl pedig 48 300 Ft-ért jön a behajtó. Hát igen, hogy elkerüljem a csapdát, be is fizetem jan. 21.-én. De a levél kelte 2006.01.12. A következõ probléma, hogy nem tudom bebizonyítani, hogy csak 20.-án érkezett meg a levél.

Szóval most kaptam meg a szeptemberi szabálysértésrõl az üdvözlõlevelet, ezután pedig várom a többit, októberrõl, novemberrõl és persze decemberrõl is. Illetve a mostani késõi fizetésem miatt, ami rajtam kívülálló okokból következett be.

Szerintem sokmindenkit megtéveszthetett az "kezdõ napra és további harminc napra" talán ezért is változtatták meg 2006-ra a matricák érvényességérõl szóló szabályzatot, ezt most szó szerint idézném az autopalya.hu oldalról: "Havi: érvényes a lyukasztott naptól a követõ hónap azonos napjáig." Igen ám, de a követõ hónap azonos napja benne van-e az érvényességben, vagy sem? lehet találgatni...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása