Tékozló Homár

Terepjáróknak fenntartott parkolóhely

2006.01.25. 00:58 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár a minap már azon gondolkozott, terepjáróra kéne beruháznia, hiszen a fõvárosi útviszonyok között minden egyéb autó hirtelen halálra van ítélve, erre kaptunk egy ilyen levelet Károlytól:

Szeretném neked néhány hevenyészett fotóval illusztrálni, milyen közállapotok is uralkodnak kishazánkban, ha eddig errõl semmit sem sejtettél volna. ;) A XIII. kerület Váci út 66-os szám elõtt kialakított, fél éve fizetõssé változtatott parkolóhely kiváló példája annak, hogy a várakozásért beszedett pénzért az autós az égvilágon semmilyen ellenszolgáltatást ne várjon.

Bár biztosan túlzott elvárás, hogy ne egy majd 20 cm magas járdaszegélyen átvergõdve kelljen megközelíteni a kijelölt várakozóhelyet. Persze az is lehet, hogy ez egy kísérlet a városi túlzsúfoltság enyhítésére. Mert aki itt lakik, valószínûleg kétszer is meggondolja, hogy a mesterségesen kialakított szakadékba ugrassa az autóját. Akinek meg itt lenne dolga, vélhetõleg eláll parkolási szándékától, ha szembesül a 20cm-es rámpával.

Ezt a módszert tovább fejlesztve javasolnám, esetleg lehetne kb. 10-15 cm mély kátyúkkal elborítani az úttesteket, ezzel jelentõsen költségessé téve az autókázást, és így elõbb-utóbb a legelszántabb gépkocsi tulajdonos is inkább a tömegközlekedést választja úti céljának elérésére. Ja, hogy ez az ötlet már a megvalósítási szakaszba érkezett?! Akkor az szupi, nem is szóltam semmit! Elõre az autómentes fõvárosért!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása