Tékozló Homár

Garanciálatlan a dugóhúzás Philipséknél

2006.01.27. 07:32 | jackyll | Szólj hozzá!

Vajon mi alapján birják bizonyos szervizekben kizárólag pénzért javítani a garanciális termékek típushibáit? Alexandra hercegnõ alábbi levele szerint ördögi összeesküvés áldozata lett:

Májusban a névnapomra kaptam egy Philips hdd 065-ös mp3 lejátszót. Decemberig tette is a dolgát (azaz a fejhallgató darabjaira esett, de a szerviz adott újat minden probléma nélkül, fogyóeszköz), amikor is a hozzá adott gagyi zenefeltöltõ szoftver (Musicmatch Jukebox) meg nem szakított egy átvitelt. Onnantól már csak azt tudta mondani a lejátszó, hogy dugjam vissza a pc-be, de semmire sem reagált. Múlt héten elvittem a szervizbe, ahol azt mondták, hogy garanciálisan nem tudják megjavítani, mert önhiba miatt hibásodott meg.

Azaz én, a buta 19 éves kislány biztos nem értek hozzá, és biztos commanderrel töltöttem fel rá vmit, vagy gonosz media playerrel, de szerintük inkább direkt kihúztam az adaptert, és ez esetben csak 6000 magyar forintért tudják megjavítani, azaz letörölni és újra feltenni azt a nyomorult szoftvert a lejátszóra. Hát hogyne, köszönöm szépen.

Elmondták, hogy ez már körülbelül a 150. ilyen esetük, és sajnos mindegyiket csak pénzért tudták megcsinálni. Milyen érdekes. Tudomásom szerint két márkaszerviz van Pesten, és a Philips Magyarország pont õt ajánlja, milyen érdekes. Szerintem alap lenne egy világmárkától, hogy minden nyifnyaf problémát lelkiismeretesen és ha garanciális a cucc, akkor ingyen csináljanak meg, mivel csak így mûködik a vadkapitalizmus. Magyarországon farkastörvények vannak? Vagy véletlenül összejátszik a szerviz és a gyártó cég? Érdemes elgondolkodni, 149 ember csak nem huzigálja ki direkt az adaptert, mert hogy én nem húztam ki, az biztos.

Ja és még valami. A májusig érvényes garanciapapírt csak nagy nehezen adták vissza, érdekes módon egy olyan mappából, ahol körülbelül 150 ilyen sorakozott.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása