Tékozló Homár

Leszámolás a pontos idõ zsarnokságával

?/Talus watch

2006.01.31. 00:01 | szily | Szólj hozzá!

Elege van a digitalis nagyképûségbõl és néha majdnem kimondja magában azt, hogy "rohanó világunkban"? Vagy csak mindig elkésik és próbál világfihoz/világlányhoz illõ filozófiát gyártani a dolog köré? Esetleg egyszerûen bármi hülyeségre kapható, ha az érdekessé teszi Önt a környezete szemében? Bármelyik legyen is igaz, az Ön leendõ órája a Talus, ami direkt nem mutatja a pontos idõt.

Hanem mit? Hanem számokkal és betûkkel olyanokat mond, hogy "nemsokára negyed kilenc" meg hogy "dél múlt". A feltaláló Greg E. Blonder szerint a dolog így emberközelibb és a tulajdonos sosem fogja azt hinni 12:58-kor, hogy még rohadt sok ideje van egyig.

Az órát még nem gyártják, de a weboldal szerint a tárgyalások folynak. Addig nyilván ráérünk.

Kicsit hasonló a Fossil által forgalmazott, Frank Gehry-féle óra. Ami egészen jól néz ki, és ahhoz képest, hogy mekkora sznobság ilyet birtokolni, a 150 dolláros (erõs harmincezer forint) ár direkte semmiség.

A például a bilbaói Guggenheim múzeumáról híres építész tervezte óra poénja az, hogy szövegesen írja ki, hogy mondjuk "nyolc perc múlva tizenegy". De a tucatorákhoz hasonlóan ez is a pontos idõt mutatja, csak éppen emberközeli stílusban.


Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása