Tékozló Homár

Bombariadó vs a töketlen MÁV

2006.02.13. 11:14 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár már leszokott a vonatozásról, de még emlékszik, milyen véletlenszerûen bukkantak fel az IC-k a semmibõl, pedig akkor még bombariadók sem voltak, mint amit olvasónk, Gy. megszenvedett:

Úgy tûnik nekem nem lenne szabad utaznom, mert olyankor rossz dolgok történnek. Múltkor a repülõs sztrájk, most meg a keletis bombariadó. Történt, hogy hazamentem a hétvégén, meglátogatni rég nem látott szüleimet. Baljósak voltak a körülmények már odafele is, a vonat 40 percet késett, ki tudja miért. Erre csak legyintettem: ugyan már, ez gyakran elõfordul. Visszafele valami baromnak eszébe jutott vicceskedni és betelefonalt a Keletibe, hogy õ bizony bombát rejtett el ott. Röhej, hogy az ilyet komolyan kell venni, de hát ez van. Szóval a vonat megállt úgy Rákos magasságában és csak állt. Senki nem mondott semmit.

Ültünk mint a barmok, míg végre találtunk egy bagózó ellenõrt, aki flegmán odavágta, hogy hát bombariadó van, most a vonat itt fog állni tetszõleges hosszúságú idõt (még csak körülbelülre se mondta meg), de aki akar az mehet haza, ahogy tanulta. Én is így tettem még kb 1000 emberrel. Gyorsan leesett, hogy a vasárnap esti tömegközlekedés nem fogja közlekedtetni ezt a tömeget. Persze az elsõ konzervbusz után mindenki telefont ragadott és taxit hívott.

Kérdem én: nem kellett volna a MÁV-nak azonnal buszokat küldeni a helyre? Vagy nem kellett volna legalább a BKV-nak szólni, hogy ugyanmár kettõvel több buszt kéne indítani? Persze gondolom a pótjegyek árát nem fogják visszafizetni, nehogymár kisebb érvágás legyen a taxi. Ha jól gondolom annyit fognak mondani, hogy nem az õ hibájuk. De a felsõvezeték szakadása sem, sõt a hóeses sem. De akkor vajon mi lehet az, ami igen? :)

Nyilván még jó sokáig ott volt jó sok ember, én hál'isten nem vártam meg az elsõ tele buszt és egybõl taxit hívtam. Szegény sorstársaim irigykedtek is (a taxik kb 15-20 perc alatt értek oda, és persze baromi hideg is volt). Azért még páran befértek a taxiba.

Vajon kik csinálhattak a bombariadót? Tippem szerint a taxisok :) És mikor jön már el az az idõ, amikor ha valami baj van, történik valami, akkor azonnal tájékoztatják az embereket, és nem hagyják õket, hogy hülyen nézzenek ki a fejükbõl? A legrosszabb nem informálva lenni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása