Tékozló Homár

Teleribancok és az adatvédelem

2006.02.23. 18:01 | jackyll | komment

Mint minden félkészen bevezetett technológia esetében, a mobiltelefonok fejlõdését is a pornó hajtja. Szétválasztja az alkalmazásokat a szartól, kilöki a backdoorokat. Ilyenne találkozott a minap Freetz egy ártatlannak tûnõ sms formájában.

A minap délután békésen gubbasztottam a monitor elõtt, amikor meg szólalt a telefonom, hogy SMS érkezett. Ez már eleve érdekes volt számomra, mert elég ritkán kapok SMS-t. Nagy örömmel nézem, hogy mi lehet az üzenet tárgya, amit most idéznék szó szerint (remélem nem sértek meg vele szerzõi, emberiségi, állatisági jogokat:D). Szóval a szöveg ami fogadott a következõ volt: "Szia, nem ismerjük egymást, a batárnõmtõl kaptam a számod. Szívesen ismerkednék Veled, mert uncsizom, és vágyom egy kedves férfihangra. Ugye visszahívsz? Flóra és Heni" Namost ez elõször merõ böszkeséggel töltött el, aztán kezdett ez is gyanús lenni...

Ezt a telefonszámot egy nõ ismerõsöm sem ismeri(kivéve nõvérem,és édesanyám). Aztán már majdnem ott voltam, hogy felhívom mit is akar tulajdonképpen, és miért engem keres meg. Ekkor jött a csattanó: a telefonszám amirõl érkezett az SMS: 06 81 185 182

Én balga majdnem bedõltem a csapdának, de végülis csak leesett a tantusz. De kérdezem én, nem elég ezeknek a spamelõs népségeknek, hogy emailen/popup ablakokban ömlesztik felém a nem kért szolgáltatásokat és egyéb szennyeket, már a saját mobilomon is cseszegetnek?

Nemtudom,hogy honnan kapták a számot,de mivel tudták,hogy férfi vagyok, és nem a 80 éves kategória (a szövegbõl, megszólításból ítélve),így arra tippelek, hogy a hõn szerett szolgáltató birtokából kerülhetett ki az információ rólam. Igazából tanulság/megoldás nincs, csak abban tudok reménykedni, hogy ezentúl nem fogok napjában egyre több ilyen üzeneteket kapni a mobilomra.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása