Tékozló Homár

Matekreform a Teszkóban

2006.03.07. 13:24 | jackyll | Szólj hozzá!

Amíg a Wal-Mart át nem matricázza lappangó birodalmát szerte az országban, bizonyára még sok ilyen naivan kedves bénázással fogunk találkozni, mint amit Walaki talált:

Ezúton szeretném felhívni a figyelmet a TESCO korszakalkotó matematikai felfedezésére, ami szerint 404-165=359. Eme meglepõ számtani mutatványt a TESCO Váci úti egysége publikálta tegnap délután, egész konkrétan 2-3 méteres transzparenseken téve közkinccsé ezt a meglehetõsen újszerû felfedezést. (Sajnos a bizonyítást nem mellékelték, pedig egy megfelelõ bizonyítással a Wolf-díj garantált.)

Az ügy lényege tömören az, hogy egy Lay's chips 165 forint, míg a 2 literes Pepsi Cola 239 forint. Ha viszont a kettõt együtt veszed, a 165+239=404 forint helyett csak 359 forintot kell fizetni, ami szerintük pont 165 forint megtakarítást jelent!

Egyes ismerõseim erre azt mondták, hogy "a szemét tesco-sok megint megpróbálták átb***ni a fejünket, a sok hülye vevõ nem számol utána és örül neki, hogy 165 forint kedvezménnyel, kétharmad áron jut a két termékhez". Természetesen ezt a rosszindulatú vélekedést nem osztom, szerintem egy tesco-s matematikai lángelme ragyogó felfedezésérõl van szó, aki nem állt be a sorba, nem a Scientist-ben publikálta a felfedezését, hanem egybõl a szélesebb (ráadásul hazai) népréteget tájékoztatta a tudomány legfrissebb eredményeirõl!

Köszönet neki!

(Csak zárójelesen jegyzem meg, hogy ugyanaznap ugyanott sikerült egy termékért a rajta feltüntetett 450 forint helyett a kasszánál 550-et fizetnem, de a különbözetet a vevõszolgálat 20 perc ácsorgás után szó nélkül visszatérítette. A problémára amúgy a pénztáros hölgy hívta fel a figyelmemet. Szóval vannak, akik a hagyományos matematikai módszereket alkalmazzák - még a TESCO-ban sem mindenkihez jutott el az újítás híre.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása