Tékozló Homár

Amikor a Tesco-kamerák elfordulnak

2006.03.14. 10:05 | jackyll | Szólj hozzá!

Számtalan történetet hallottunk már a Tescoban vásárlók alázásáról, ez most végre nem olyan. Raha egy lopási kísérlet tanúja volt az egyik létesítményben, ám amikor a biztonsági kamerákhoz fordult volna segítségért, szokatlan ellenállásba ütközött:

Péntek esti forgalom a Tesco budaörsi áruházában. Hazafelé beugrottam. 18:25 körül a zöldséges részleg húsos felõlei oldalán egy nõ felkiáltott: - Rendõrség! Odanéztem, egy 30 körüli férfi fordult el tõle, a csaj kezében volt a pénztárcája, és mutatott arra a férfira akivel egy pillanatra farkasszemet néztünk. A férfi nem futva, de határozottan elsunnyogott. A nõre néztem, és megkérdeztem: - Komoly? Tényleg el akarta lopni? - Igen, kivette a táskámból a pénztárcámat!

Utánamentem. Fekete kabát, hátul kilógó narancssárga póló, nem is olyan nehéz zemmel tartani. Odafordultam egy biztonsági õrnek látszó férfihoz, aki telefonált. Késõbb derült ki, hogy nem a boltban dolgozik, csak vásárolt. Közben szem elõl tévesztettem a tolvajt. Visszamentem a nõhöz, akinek javasoltam hogy a pénztáraknál szóljunk a biztonsági õröknek. Ügyfélszolgálatos csajok (ebben a boltban a pénztársor közepén is van) el, majd visszajöttek. Semmi nem történik. Ennyi idõ alatt a tolvaj simán kijutott... Pedig van adóvevõje minden biztonsági õrnek. Késõbb kiderült mire szolgál. A majdnem meglopott nõ közölte hogy sajnos mennie kell, várják, köszöni hogy segítettem, ennyi.

A történet innentõl érdekes. Felháborít ha valaki valaki lopni akar, loptak már tõlem, törték fel az autómat, elemgem van hogy mindenki a vállát vonogatja ha ilyet lát. Fizettem, kimentem, és az elsõ biztonsági õrtõl megkérdeztem hogy merre van a fõnöke. Elirányított a görög étterem mellett hátra. Kicsit keresgélni kellett, de betaláltam. Kopogtattam, benyitottam.

- Miben segíthetek? - szólt a benn ülõ férfi. - Szemtanúja voltam egy lopásnak, pontosan tudom az idõpontot és a helyszínt, nézzük meg a biztonsági kamera felvételét. - Hogyan jött be ide? - Gyalog. Egy kollegája megmutatta hová kell jönni. Erre a férfi láthatóan ingerülten beleszólt a fülébe rakott adóvevõbe: - Ki adta meg a vásárlónak hogy hol van a biztonsági szolgálat irodája? Jelentkezzen az aki megadta a vásárlónak.... Hányszor mondjam hogy ilyet nem lehet, elõször az operátornak kell tudnia mindenrõl, hogy valaki bejön ide, stb, stb, stb. Vagyis emberünket láthatóan nem zavarta hogy miért jöttem, ama szörnyûséges bûntettet akarta megtorolni hogy hogyan jutottam be oda. - Ha megnézhetném felvételt, akkor meg tudnám mutatni ki volt, beazonosíthatnám. - A kollegám azt mondja, hogy a kamerák valószínûleg nem arra néztek amikor a dolog történt - mondta õ. - Szerintem meg meg kéne néznünk, biztosat akkor tudunk mondani. - Sajnálom, nem segíthetek.

Na, agyam eldurrant. Ügyfélszolgálat, nehezen elõkerítettük az ügyeletes vezetõt. Bemutatkozott, kedves volt, elmeséltem neki. Kértem hogy menjünk együtt, nézzük meg a tolvajt, pontos helyszín és idõpont alapján menni fog. Sokáig telefonált, (melyben volt olyan is, ami szerint elmagyarázta, hogy õ a pult belsõ oldalán áll, a vevõ odakinn, egyszer még a kabátom színét is bemondta), majd közölte vele, hogy a kamerák feltehetõen nem arra néztek amikor ez történt, ott különben sincs kamera. Erre elmeséltem neki, hogy a manust egy darabig követtem, menet közben biztosan volt több kamera is.

De nem, nem tudott segíteni. Megbeszéltük hogy ha nem kapjuk el az embert, legalább az arca nincs meg, akkor jön holnap is. Holnap mást meg fog majd lopni. És akkor sikerrel. Vagyis ha egy vevõ ellop egy túró rudit, akkor kötél általi helyben fõbe, de ha valakit odabenn meglopnak, azt magasról szarja le a cég...

Felajánlotta, hogy kerítsem elõ a nõt, felvesznek egy jegyzõkönyvet, budaörsi rendõrkapitányságon feljelentés. Mondtam, hogy azt nem. A nõ már elment, a tolvaj ugyanúgy, egyszerûen meg kéne akadályozni hogy a jövõben ide jöjjön vadászni. Közöltem vele, hogy most akkor ennyiben maradunk, olvasgassa az internetet, mert leírom.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása