Tékozló Homár

Kerékbilincsszedéssel a választópolgárokért

2006.04.07. 16:04 | jackyll | Szólj hozzá!

Last minute naivügyfél a kampánycsend elõtt, bár a Homár alapvetõen nem politizál, ez a sztori épp becsusszant és aktuális is.

Trükkök és tippek: mikor ne parkoljunk tilosban, hogyan ne fizessünk bírságot és hogyan nyerjünk választást! Ma kerékbilincset kaptam az autómra az Andrássy úton, egy olyan helyen, ahol már számtalanszor parkoltam tilosban (Orosz Kultúrintézet elõtt), mégse büntettek meg soha. Hívtam Fõvárosi Közterület Felügyeletet, 10 percen belül itt is voltak (13:28 perckor). Helyben lehet fizetni: 14.100,- Ft.

Elsõ fejezet

- Miért nem szoktak itt megbüntetni, és miért büntettek meg most? - kérdeztem kíváncsian. - Fõútvonali ellenõrzés csak akkor van, ha legalább 5 autó kint van az utcán, az meg nagyon ritkán esik meg. Ellenkezõ esetben csak a mellékútvonalakat ellenõrizzük. Most viszont az ÁRVÍZ miatt nem lehet járõrözni az ötödik kerületben, ezért egy kocsit a fõútvonalakra küldtek - így õk. - Asszem életemben most elõször lettem árvízkárosult - gondoltam.

Tanulság: árvízben vigyázz a tilosban parkolással!

Második fejezet - Uram, ezzel sajnos még nem ért véget az ügy, meg is kell büntetnem. 1000,- Ft helyszíni bírság, vagy rendõrségi feljelentés. - Jelentsen fel - így a gyakorlott tilosban parkoló, aki tudja, hogy kell elsumákolni a rendõrség nyilatkozattételi felszólítását, arra nézve, hogy adott idõben ki vezette az autót. - Nekem Önt viszont most igazoltatnom kell. - És azt honnan tudja, hogy én hagytam itt az autót? Lehetett mondjuk az anyám parkolt le vele - így én. És az aduász, amit minden sofõrnek érdemes kívülrõl is tudnia: - Szabálysértési törvény 57. §! [Szabs. tv. 57. § (1) A tanúvallomást megtagadhatja a) az eljárás alá vont személy hozzátartozója; b) az, aki magát vagy hozzátartozóját bûncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben.] - Ja, akkor azt írom be, de én ezt nem ajánlhatom fel. Az autót feljelenjük, a többi meg már úgyis tudja.

Tanulság: boldogok a jogban járatosak!

Harmadik fejezet - slusszpoén!

- Egyébként pechje van, uram. Du. 4 után leszedtük volna a kerékbilincset ingyen. - Azt meg miért??? - Hát, kiadták nekünk, hogy mindenkinek ingyen le kell szedni, aki ma 4-ig nem jelentkezik. TUDJA A HÉTVÉGÉN VÁLASZTÁSOK VANNAK!

Tanulság: "mindenkinek egyenként a kurva anyja" (Belga)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása