Tékozló Homár

Pornó Pál és a cukormentes cukor

2006.04.08. 13:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Még mindig vannak, akik próbálnak ellenállni a cukor csábításának, pedig jobb lenne, ha lassan beletörõdnének, hogy körül vannak véve. A világ legnépszerûbb drogját a jelek szerint már a cukormentesnek hirdetett termékekbõl sem lehet kihagyni. Kattintékony nevû olvasónk, Pornó Pál a Pepsi Max hátoldalán fedezte fel ezt a blamázst:

Nagy problémám, hogy mint enyhe civilizációs cukorfóbiától szenvedõ egyén, nincs sok választási lehetõségem, ha cukrozatlan üdítõre fáj a fogam (höhö, fáj-cukor-fog). Nos, már az is nagy szívfájdalmam, hogy a cukros, szénsavas üdítõkbõl is igen szerény a hazai választék, szemben a nyugatabbi és keletebbi boltokéval, cukormentesekbõl, meg egyenesen szánalmas. Ezért megörültem, amikor a boltban felfedeztem az egyáltalán nem új Pepsi Max üdítõt, ami nem light, de mint tudjuk no cukros ital. Lenyomtam egy üveggel, majd a címke tanulmányozásába kezdtem. És leesett az állam.

Mert nem elég, hogy az egyik oldalon „No cukor, maximum íz" felirat szerepel, de még az is, hogy egy energiamentes üdítõ található a palackban. Ehhez képest pár centivel odébbb a hátoldalán már 100 ml per 1,269 KJ, és 0,028 g cukorról informálnak. Jó, persze, ez nem tetemes mennyiség, de tényleg kell az ízhez ez a légyfingnyi, titkos cukor?
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása