Tékozló Homár

Áttervezték a világ legmagasabb épületét

Kohn Pedersen Fox/World Financial Center

2006.04.11. 10:31 | szily | Szólj hozzá!

Mégsem kerek, hanem négyzet alakú luk lesz a világ leendõ legmagasabb épületén, a sanghaji World Financial Centeren. Az ígéretes felhõkarcolót még a nyolcvanas évek végének pénzügyi-magasépítészeti aranykorában kezdték felhúzni, aztán az ázsiai pénzügyi válság miatt évekre teljesen leállt az akció. A japán Mori Building Corp. aztán összeszedte magát és 2008-ra tényleg felhúzza a házat, ami leginkább egy szállodai „Ne zavarjanak!” táblára emlékeztet, amit a kilincsre kell akasztani.

Másmilyen táblára, mint a tervezés elején, évekig ugyanis olyan képeket láthattunk róla, amiken a felsõ részt díszítõ lyuk kerek volt, most viszont egyszer csak szögletes lett. A jelek szerint alaposan csuklóztatják a Kohn Pedersen Fox Associates és az East China Architecture and Design Institute munkatársait, a jelenlegi ugyanis a tizennegyedik homlokzati terv a felhõkarcolóról. Itt végignézheti mindet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása