Tékozló Homár

A Homár álma valóra vált: itt a felmosás mozgás nélkül

iRobot/iRobot Scooba Floor Washing Robot

2006.05.03. 00:04 | szily | Szólj hozzá!

A bõrdzsekihez kötött nyakkendõ, a technósított népzene és a magyar parlamenti választások ellenére sosem volt még olyan jó embernek és tengeri ráknak lenni, mint a XXI. században. Ennek a legfrissebb bizonyítéka, hogy piacra dobták a lusta férfiak és lusta nõk évezredes álmát, a padlót nem csak felsöprõ, de fel is mosó, majd azonnal megszárító robotot.

Fantasztikus, hogy az emberiség, ami relatív technológiai fejlettsége ellenére képtelen volt megoldani olyan problémákat, mint a fájdalommentes fogpótlás, mélyen gyökerezõ lustasága miatt nemsokára izommunka nélkül képes lesz eltüntetni egy házibuli nyomait.

Az elsõ lépés ezen az úton az iRobot – a mûfajban szokásos módon ufó alakú – felseprõ-felmosó-szárító gépezete, ami a pionírhoz képest arányosnak mondható 400 dollárért (84000 forint) plusz postaköltségért megrendelhetõ.

A tízlábúak jellegzetes rosszmájúságával persze úgy tippeljük, hogy ez inkább még csak egy érdekes játék, ami a való életben nem alkalmas egy lakás tisztántartására, de mi van, ha tényleg mûködik? Ha valaki lenne olyan bátor, és megvenné magának, kérjük azonnal írja meg a Homárnak, mi pedig kiszállunk a helyszínre és összekoszolunk mindent, aztán tesztelünk!

A rendszer egyébként egészen rafináltnak tûnik, kapható hozzá például egy harminc dolláros, virtuális falnak nevezett szerkentyû, ami infravörös fénysugárral láthatatlan akadályt állít a takarító ufó elé, hogy mondjuk ne essen le a lépcsõn. Annyi kiegészítõ bizgenytû kapható az alapgéphez, hogy még száz dollárt nyugodtan hozzácsaphatunk a négyszázas árhoz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása