
Gasztronómia-állatvilág-jogszabály-színes-Olaszország Gasztronómia - Homárkínzás Róma, 2006. május 2., kedd (MTI/Reuters) - Több mint 180 ezer forintnak megfelelõ euró büntetést fizetett egy olasz étterem, mert jégen kínált, élõ homárokkal próbálta a vendégeket becsalogatni. A Conchiglia D'Oro, vagyis az Arany Kagyló étterem így szerette volna növelni étterme forgalmát. A törvényhozó szerv szerint az effajta "tálalásmóddal" a rákféléket lassú halálra és szenvedésre ítélik. "Fellebbezünk a döntés ellen" - mondta Giuseppe Scalesia, aki testvérével együtt az étterem tulajdonosa. "A homárokat a kutyákkal és a macskákkal hasonlítják össze, ami nem azonos a rákfélék problémáival." Az állatkínzás ügyét egy környezetvédelmi aktivista kezdeményezte, 2002 tavaszán látogatta meg az éttermet két kisgyerekével. "Sokkolták õket a látottak" - magyarázta az aktivista a Reuters angol hírügynökségnek, aki rögtön kapcsolatba lépett az ENPA állatvédõ szervezettel. Olaszországban egyébként a világon talán a legszigorúbb állatvédelmi jogszabályok vannak érvényben. (MTI-Panoráma)
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.