Tékozló Homár

Az elsõ ember, aki megélt ûrhajórajzolásból

Frank R. Paul/Illusztrációk

2006.05.18. 00:04 | szily | Szólj hozzá!

1884-ben, Ferenc József uralkodásának derekán született, ráadásul osztrák volt Frank R. Paul, a legeslegelsõ ember, aki ûrjármûvek és –lakók rajzolásából el tudta tartani magát. Utóbbi események persze már Amerikában történtek.


A grafikus akkora hatással volt egy rakás sci-fi illusztrátorra, hogy évtizedekig rengetegen az õ víziói alapján képzelték el az alieneket. Mivel az amcsi filmrendezõknek is Paul volt az alapélményük, egyáltalán nem véletlen, hogy egy meteor manapság pont úgy szel ketté egy ûrcirkálót, mint ahogy.

A világ elsõ sci-fi magazinja, az Amazing Stories címoldalát Frank R. Paul rajzolta a lap elsõ három évében. Mindez a húszas években történt, amikor a legtöbb amerikainak telefonja sem volt, de az ûrhajókat és robotokat már prímán el tudták képzelni Paul jóvoltából.

Via metafilter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása