Tékozló Homár

A kézi mosó rendeltetésszerû használata

2006.05.23. 11:09 | jackyll | komment

A terepjárók élete sem csak játék és mese, hiszen a sárból kivakarást Ogre beszámolója alapján elég kevés benzinkútnál tolerálják:

Van egy terepjáróm. Öreg ám hálás darab, amit „kicsit” összesároztam a Mátrában. No csak részben a magam kedvére, hiszen dolgoztunk mindketten. Egy kalandtúra csapatát hurcibáltuk zuhogó esõben hegyre föl s le. A túra után szegény "csirkét" (Jeep Cherokee bec. név) meg kellett tisztítanom a sártól, így bekanyarodtam egy benzinkúthoz és akkor elkezdõdött...

Agip kút, Budaörs, Balaton felé

- Jó napot! Néznek csak vissza, de már megszoktam, hogy a benzinkutas nagy úr, ezért nem lepõdtem meg, hogy nem köszön vissza. - Le szeretném mosni az autómat, mivel mûködik a kézi mosó? - kérdeztem udvariasan. - 50 forint. - 50 forint mi és az mennyi ideig használható? - kérdezem még mindig udvariasan. - 50 másodperc - jön a takarékos válasz. - Köszi! Nekem van egy nagyon sáros terepjáróm, Önök szerint mennyit váltsak. Végre rám néz a kutas: - Nagyon koszos? - kérdi, én közben olvasom a céges névtábláját, amin az állt: PALI. - Igen, sáros kissé - feleltem félszegen, miközben PALI szomorúan elkezdte ingatni tudálékos búráját. - Ha sáros, akkor ne álljon be! - Mi van? - Itt nem lehet nagyon koszos autókat mosni, mert eldugul. - Mi dugul el? - kezdtem visítani. - Hát a lefolyó. - Akkor nem állhatok be? - Nem! - Akkor miért van a kézimosó? - kérdeztem csodálkozva. - Nem azért, hogy ilyen koszos autóval izé…

Meg a te k..va anyádat, GONDOLTAM magamban. Kissé dühösen otthagytam Palit az õ kútjával, meg a szaros névtáblájával, hisz annyi hely van még a környéken, ahol lemoshatnám szegény csirkét.

Shell kút, Egérút

A barátságos benzinkút ilyen lehet, gondoltam. Sárga és narancsos meleg színek, itt biztosan kedvesek lesznek velem. Álmos vasárnap délután és egy valaha szebb napokat látott hölgy unalma fogadott az amúgy tök üres kúton. Elõzõ próbálkozásomból tanulva, rettentõ udvariassággal, egybõl a gyakorlati részével kezdtem, miközben a csaj úgy méregetett, mintha az is fájna neki, hogy megszólítom.

- A kézi mosóhoz szeretnék pénzt váltani - Mennyit? - hangzott az "udvarias" kérdés. - Nagyon koszos az autóm, segítsen, kérem. Kb. 2000 forintért elég lehetne ugye? - Annyi nincs! - és máris úgy mozgott az õ birodalmában, mintha ott sem lennék. - Mennyit tetszik tudni adni? - kérdezem gyanakodva. - Ötszázat. Jó így tõmondatokban beszélgetni, gondoltam magamban és átvettem a stílust. - Annyi nem elég. Miért nem kaphatok többet? - Mert akkor másnak nem jut.

Arra gondoltam, hogy elkérem a Vásárlók Könyvét, mielõtt beugrom a pult mögé és megtépem azt az igen jólfésült búráját, de csak egy legyintésre futotta. Eszembe jutott M. Douglas az "Összeomlás" c. filmbõl, gondoltam én nem lehetek barom azért, mert ez egy tetû ország, tetû benzinkutasokkal. A csendes májusi esõben, remegõ kézzel rágyújtottam és vágyakozva néztem az Egérút másik oldalán lévõ OMV kút felé.

Már nem merem... Gondoltam kicselezem. Csak ezerért kérek. De az nem lesz elég. Belevágtam, mûködött és amikor elfogyott, kértem még és kaptam. Lemostam hát csirkét és gyõztesen, de szomorúan hazamentem. Lassan, nagyon lassan, hogy múljon...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xenosz 2010.08.01. 10:01:16

erre miért nincs hozzászólás még?

én teljesen átérzem a posztoló helyzetét. az ilyen gyökereket ki kell rúgatni. akár vevő,akár eladó az udvarias viselkedés emberi minimum. mindenkit csak bíztatni tudok,hogy ilyenkor használja a vásárlók könyvét,vagy tegyen reklamációt a cégnek.
süti beállítások módosítása