Tékozló Homár

A legkörülményesebb matricavásárlás ever

2006.05.24. 08:11 | jackyll | Szólj hozzá!

Mobiltelefonnal soppingolni laza és korszerû, mintha lassan a 21. században járnánk. Olvasónk, Kopasz Állat hájtekségi fokának megfelelõen Praktikum-kártyájával szeretett volna autópálya-matricát vásárolni, de nem számolt azzal, hogy a mûveletsor analóg eleme, a feltöltõkártya megkerülhetetlen akadályt gördít elé:

Történetem nagyon egyszerû, de mégis oly bosszantó... Szerettem volna autópálya matricát vásárolni a praktikumos telefonom egyenlegének terhére, de mint az alább kiderül: sikertelenül! Korábban, több alkalommal sikerrel használtam e szolgáltatást és úgy gondoltam mindent tudok róla... De nem. Tudtam, hogy hervadt az egyenlegem, ezért átszaladtam az Örs Vezér téri BKV székház bejáratánál rendszeresített OTP-s ATM-hez, hogy elektronikus átutalást kezdeményezzek a számlaegyenleg feltöltése érdekében. Ezúton csókoltatom az OTP-t, merthogy az automatájuk nem üzemelt.

Én naív, bementem a székház földszintjén található mobilos boltba és készpénzért vettem egy 3600 Ft-os feltöltõkártyát. Hazaértem, kitéptem a kártyát a fóliából és kapartam, mint egy kezdõ nõgyógyász asszisztens. A kártya útmutatásának megfelelõen feltöltöttem az egyenlegemet. Eddig O.K. is minden, hisz visszajött az SMS, miszerint a szolgáltató a feltöltést elfogadta és az összeget az egyenlegemen jóváírta. No, akkor gyerünk a sztráda matricás SMS-t megírtam, elküldtem. Ekkor jött a hidegzuhany!

A vásárlás sikertelen, mert "Mobilvásárláshoz csak elektronikusan tölthetõ egyenlege nem elegendõ. Töltse fel bankautómantán, Interneten, Telebankon, bemutatótermeinkben"... Erre én értetlenül néztem: hogy hogy alacsony?? 3600 forint nem fedezné egy 1520+100 forintos autópálya matrica árát? Ááá, dehogy!!! A szolgáltató volt olyan kedves, és úgy döntött hogy a kaparós feltöltés csak SMS-kézésre és "ugatásra" jogosít fel a feltöltött összeg erejéig, de un. "mobilvásárlásra" nem.

Miután ezt beláttam, majd néhányszor 10-ig számoltam és a fejem is eresztett néhány centit a méretébõl, felhívtam a Pannon ügyfélszolgálatát és megérdeklõdtem, hogy az általam elõre kifizetett 3600 forintot lehetne-e "áttenni" erre a bizonyos vásárlási keretre: természetesen NEM! Miért is... Annyit azért elmondtam az ügyfélszolis úriembernek, hogy meglátásom szerint a Pannon GSM megszegte az ügyfelekkel szemben fennálló tájékoztatási kötelezettségét. Erre azt a választ kaptam, hogy a képviseleteken ki van függesztve "az általános szerzõdési feltételek", a "tarifák", stb... Hát persze, hisz mindennap oda járunk mindannyian, nehogy lemaradjunk valami izgalmas módosításról...

Véleményem szerint, akkor teljesítették volna az ügyfelek felé a korrekt tájékoztatást, ha feltöltõkártyára rányomtatták volna, hogy csak beszélgetési idõ és szöveges üzenetküldési lehetõség vásárlására alkalmas. (Ebben az esetben ugyanis, nem vettem volna meg a feltöltõ kártyát!) Arról nem is beszélve, hogy egy gáláns szolgáltató (még a szókapcsolat is hülyén hangzik magyar nyelven...) a mulasztása miatt tévedésbe ejtett ügyfél kárát igyekezne minél inkább lecsökkenteni, de "természetesen" Magyarországon errõl szó se lehet. Hiába no, úgy kell a parasztjának - jelen esetben nekem - hogy naivan megvettem a kaparós sorsjegyüket és hiteleztem nekik 3600 forintot, hogy aztán saját káromon tanuljam meg: a praktikum egyenlege és a "mobilvásárlási keret" bizony két különbözõ dolog!

Nos, ilyen drágán még sosem vettem 4 napos matricát: 3600+1520 szép summa! Mondhatnátok, hogy a rátöltött pénzt lebeszélhetem, de ezt a praktikumot már csak arra használtam, hogy elérjenek általa, illetve kisebb vásárlásokhoz, mint pl. autópálya matrica... Erõsödik bennem az érzés: a Pannon GSM balekot csinált belõlem...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása