Tékozló Homár

Csekkek abszurd összegekrõl

2006.06.07. 11:04 | jackyll | Szólj hozzá!

Norbert levelébõl kiderül, hogy a nagyobb szolgáltatók pénzügyi osztályai már a robotok kezében vannak. Amúgy mi másért küldözgetnének ilyen összegekrõl csekket?

A mellékelt számlát kaptam a vodafone-tól. Az érdekes a történetben leginkább az hogy ez az elõfizetés nem létezik tavaly augusztus eleje óta. Ugyanis akkor váltottam át feltöltõ kártyás telefonra. Az ügyfélszolgálatos úriember azt mondotta, hogy egy évre visszamenõleg átvizsgálhatják a rendszert, és felderíthetik a kiszámlázótlan tételeket. Gondolom így történhetett, hogy a rendszerük kidobta ezt a hatalmas, a céget szinte megcsonkító záró számla utáni tételt. Csak egy kérdésem maradt, tényleg megérte ezt a számlát elkészíteni nekik?

A móka azonban itt nem áll meg, hiszen kövér levelesládánknak hála, rögtön találtunk mellé egy még merészebb követelést, amit most ParaSoniC narrációjában élvezhetnek:

Mindenkinek megvan a szokásos érzése, amikor meglátja azt a bizonyos borítékot a postaládában: "Már megint egy csekk....." Mivel ez velem is rendszeresen elõfordul, a minap szó szerint röhögtem, amikor azt a bizonyos csekket megláttam. A csekken 7 Ft (!) befizetendõ összeg szerepel. Ez is csak azért, mert az elõzõ hónapban rosszul számláztak, és 6.247 Ft túlfizetés volt.

Természetesen nem bocsánatkéréssel kezdték, hogy "Sajnálatos módon bénák vagyunk és nem tudunk számlázni... stbstb.", hanem küldenek egy csekket (mennyibe kerül a postaköltség? 52 Ft? ez hét és félszerese a kiszabott összegnek!), hogy fizessem be, mert természetesen a tartozás következményekkel jár.... (csak nem lekapcsolnak 7 Ft miatt?)

Hát legyen, versenyt hirdetünk. Keressük azokat a fogyasztókat, akiken egy számjegyû követelést, de a dobogós hely érdekében lehetõleg maximum 6, azaz 6 forintot igyekezett behajtani szolgáltatójuk. A nyertest a Homár meghívja a szóban forgó befizetésre, muhaha.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása