Tékozló Homár

Helyek, ahol nem divat az áfás számla

2006.06.14. 08:30 | jackyll | Szólj hozzá!

PaLa történetébõl kiderül, hogy a vásárlók jogaihoz nem kell minden körülmény között tíz körömmel ragaszkodni, néha jobb a békesség ésvagy a futás:

Történt, hogy kitaláltuk, hogy meglátogatjuk Aba nemes faluját kb. 20 km-re Székesfehérvártól, ahol az éves Aba Napokat töltjük. Nagyon jó kis muri ez, javaslom mindenkinek. Vannak színpadok, zenélnek neves együttesek (is), lehet sátrazni, és mindig nyár elején van. Mi kell még? Nosza, mi kell a magyarnak, ha mondjuk megéhezik? Hát persze, valami vásári kaja. El is indultunk körülnézni, hogy mit is vacsizzunk kora reggel. Már távolról éreztük, hogy megvan a hely. Ekkor még nem tudtuk, hogy micsoda fantasztikus élményben lesz részünk. Nem más, mint a Balaton Grill 2000 Kft. mesés kiszolgálása.

Kinéztük a "saslik" nevû étket, mely gusztusos kinézetével mintegy csalogatva hívta az arra járó vendégeket. Rögtön kértünk is három szép példányt frissen sütve a parázs fölött. Eddig minden rendeltetésszerûen mûködött is. Ideadták, és elkértek 15 dekányi sülthúsért majd' 2000 ft-ot (aha, már tudom, mi a 2000 a cégnévben!). Mi egymásra néztünk, majd a saslikra (nem madárhátsó!), és kifizettük. Majd gondoltam, kérünk róla egy számlát.

Ekkor a rendkívül értetlen képet vágó eladósrác ránk nézett bambán: -Mit? -Számlát. Olyan áfásat.

Erre elfordult, és odaszólt egy nagy, és nagyon kopasz barátjának, hogy áfás számlát kértünk. Kopasz barát odajött hozzánk, és vállvonogatva közölte, hogy nincs számla. Semmi baj, fogyasztói öntudatunk rögtön lángra gyúlt, és tájékoztattuk, hogy ez nem egészen törvényes, és a fogyasztóvédelem és az apeh is rendkívül örülni fog ennek a történetnek, ha esetleg eltaláljuk mesélni nekik. De számla nincs. Erre mi megvontuk a vállunkat, kiköptük a saslikot, pénz vissza. Eddig még jól ment.

Elindultunk, hogy akkor keresünk valami mást. Ekkor jött utánunk egy másik nagyon kopasz személy, aki kishíján egy rövid szóváltás után megvert minket (lehet, hogy kettõnk összsúlyát is meghaladta), mert mi számlát MERÜNK kérni. Otthagytuk, de nem bírtam ki, hogy ne meséljem el mindenkinek, hogy mi még sajnos nagyon kelet felé húzunk. Amúgy jól éreztük magunkat :)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása