Tékozló Homár

Egy elérhetetlen álommal kevesebb? – Itt a lánc nélküli bringa

Decra/Decra D-Drive

2006.06.22. 00:47 | szily | Szólj hozzá!

Szomorú világ jön a motoros bandákra, ha beválik a lánc nélküli bicikli. Tény, hogy olajos láncot visszarakni alig jobb, mint magyar adóalanynak lenni. Még ennél is nagyobb elõnye az újító modellnek, hogy élvezettel figyelhetjük gyanútlan áldozatainkat, mikor veszik észre, hogy valami nincs rendben a gépünkkel.

Nem az itt bemutatott az egyetlen láncnélküli típus a piacon: Kevin Kelly szerint már egész sok, egyébként ugyanazt a meghajtást használó – hasonló modell létezik. Az aktív felhasználó Kelly azt tartja a legjobbnak benne, hogy nyugodtan be lehet rakni a kocsiba, és hogy nem kell fölcsipeszelni a nadrágot hozzá. Szóval öltönynadrágos, de tekerni vágyó bankfiúk, itt a lehetõség!

Egy másik írás szerint a lánc nélküli hajtást már 1899-ben föltalálták, de nehéz volt és egysebességes, így a könnyû lánc és a külsõ váltó kiszorították a forgalomból több mint száz évre. A mostani modelleknél már csak 1 kiló pluszt jelent a környezetét nem összeolajozó és karbantartást egyáltalán nem igénylõ szerkezet.

A fent bemutatott D-Drive-ért ahhoz képest – így a távolból – nem is tûnik soknak a 300 dolláros ár, sõt gyanúsan olcsó, igaz a szállítás sokat dob rajta. A Decra D-Drive névre hallgató bringa kellemes kinézetû cruiser, vagyis kényelmes városi modell, ennek megfelelõen 3 sebességes váltóval szerelték. Az persze csak a gyakorlatban dõl el, hogy az új hajtás- aminek a lényegét egyszerû tízlábú ollós állatként képtelenek voltunk megérteni – leváltja-e egyszer a jó öreg, fotogén láncot. Máris kezdjük sajnálni, hogyha.

A D-Drive most akcióban van, aki július 15-ig megrendeli, ingyen házhoz szállítják, mondjuk Amerikán belül. De a keleti part már nincs is olyan messze. A Zero Cycles angol, innen könnyebb rendelni, viszont jóval drágábban a bringák. Na jó, de milyen jól néz ki a BMX. Nem mintha életünkben valaha BMX-eztünk volna.

Via gizmag

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása