Tékozló Homár

Francia volt a magyarnak hitt undorító marha

Összehasonlító országimázs

2006.07.03. 14:07 | szily | Szólj hozzá!

Bár olvasónk, Qka a helyszínen Stockholmban piros-fehér-zöldnek látta azt a szalagot, ami a svéd marhahús felsõbbrendûségét hirdetõ óriásplakáton egy gusztustalanul izmos-zsíros farú kérõdzõ testére van kötve, a szalag valójában piros-fehér-kék. Vagyis még pontosabban kék-fehér piros, ugyanis a bemutatott állat francia.

Az elõzmény, hogy pár órája bepostoltuk Qka levelét, amiben olvasónk némi kommentárt fûzött egy, a stockholmi metróban látott dupla óriásplakáthoz. Az élelmiszeripari témájú országimázs-kampányban az egészséges, selymes füvön dzsoggoló svéd tehenet állították szembe a gusztustalan, sötétben dagadozó külföldivel. Qka pedig úgy látta, hogy ez a külföldi magyar.

Hát nem. A metróban nem lehetett jól látni, de ez a nemzeti színû szalag bizony francia, és a Yann Arthus-Bertrand, a híres francia fotós kapta le Elfogulatlan, az 1015 kilós fehér-kék bika hátán. (Szülei Maline és Csábító.) Elfogulatlan Didier Hurion de Taillette tulajdona és tenyésztõje, François-Xavier Lesage mutatta be a párizsi mezõgazdasági vásáron. Õ az az elmosódott alak, aki a háttérben látszik.

Szóval a svédek nem ránk szálltak, hanem a franciákra. Ráadásul belenyúltak a képbe: ha megnézik az eredetit, kiderül, hogy a plakátról kiretusálták a bika vörösen fityegõ faszát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása