Tékozló Homár

Undorító magyar tehén a svéd kampányban

Svéd húskampány

2006.07.03. 11:29 | szily | Szólj hozzá!

A magyar marhának elképesztõen domborodó, szinte rákosan burjánzó, gusztustalanul zsíros fara van és rembrandti-boschi rémisztõ sötétben álldogál egy „Mesterséges” felirat mögött. Onnan tudni, hogy ez a borzalmas korcs magyar, hogy nemzetiszín piros-fehér-zöld szalaggal van átkötve, mint annak idején Torgyán József gigászi kampányveknijei. A kép hangulata gyászosabb, mint Gyurcsány miniszterelnök reformkommunikációja. Mindez egy óriásplakáton látható nem máshol, mint a stockholmi metróban.

A hányingerkeltõ magyar kérõdzõvel szemben állnak az ellenplakát egészséges, sõt biokörnyezetben wellnesshétvégézõ tehenei. Természetesen svédek, amit a birodalmi japán zászlóról koppintott védjegy is igazol.

Nekünk mindenünk az összehasonlító reklám, de az újító, hogy országimázsban is bevessék. Ráadásul kérõdzõfronton, ami a pusztai legeltetõ népek esetében atavisztikus sértés. Na, mi persze csak nevettünk, igazából tök jó érzés, hogy valahol rettegnek a magyar marhától, a fociban is az ellenfél királyát kurvaanyaázzák a leginkább és ez így van jól.

Olvassál el Qka levelét, amibe nem applikáltunk álságos módon ékezeteket, ha egyszer nem voltak benne eredetileg. Ebbõl kiderül, hogy – muhahah – a svéd marha valójában ócska vizes spongya.

A stockholmi metroban lottem ezt a reklamot, ez magyarazat a minosegre :) Ket tabla. Az elson: Egy eleg furcsa allapotu marha, sotetben tartva, rajta nagy betukkel, hogy mesterseges, alatta kb az, hogy "Mit szeretnel enni?"

Masodik tabla: szep tehenek, szep videken nevelve, rajta nagy betukkel, hogy hazai/hazi, alatta kb hogy "Na, mit szeretnel enni?" a jobb felso sarkoban a cimke a sved markavedjegy, kb olyan, mint nalunk a Hazai termek vedjegy.

Szoval a cucc arrol szol, hogy vegyel inkabb hazait, mert az jobb. Ezzel osszessegeben nincs is gond, bar kulonosebben az altalanos mosopornal jobb mosopor reklamjaval sem ertek egyet. Ami inkabb negativan tunteti fel a dolgot, hogy itt sajna nem altalanos mosoporrol van szo, ugyanis ha jobban megnezzuk a kepet, a rusnya tehen at van kotve egy szalaggal, ami mit ad isten, piros-feher-zold... Ebbol en arra mernek kovetkeztetni, hogy a kulfoldi marha (kulonoskepp a magyar) rossz, bezzeg a sved az aztan...

Szoval sztem nem kene az a szalag oda.

Arrol nem is beszelve, hogy nem eloszor fozok sved marhahusbol, es felreteve magyar lokalpatriotizmusomat, a sved hus a magyarhoz kepest igen silany minoseg. Itt foztem eloszor olyan porkoltet, amihez nem kellett vizet onteni, mert a hus mar maga olyan vizes volt, hogy nem tudott felszivni abbol a vizbol, amit koreontottem, gyakorlatilag nem lehet leegetni. A kikeszites meg a masik katasztrofa, nem nagyon lehet olyan hust kapni itt, amibe nincs belevagva legalabb egy csontdarab, persze szilankosra.

Qka

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása