Tékozló Homár

Az élet nem egy habos okmányiroda

miskolci okmányiroda/mûködõ okmányiroda

2006.07.05. 09:56 | szily | Szólj hozzá!

Nem vagyunk olaszdrukkerek, de most párás a szemünk és három centirõl nevetünk egy Klose-fénykép arcába, és olyan arcot próbálunk vágni, mint Grosso a hosszúra tekerés közben. Ebben az áldott hangulatban egy pozitív sztorival nyitjuk a napot. A történet igazából mindössze arról szól, hogy a miskolci okmányirodában elvégzik a munkájukat. A saját tapasztalatunk egyébként az, hogy az okmányirodák még a feslett fõvárosban is pompásan mûködnek, a gyorsaságról nem beszélve. Lehet, hogy az élményfürdõ mellett az okmányiroda a magyarság kitörési pontja? Lent a levél, mínusz ékezetek.

Tisztelt Homar!

Rendszeres olvasokent En is bizalmatlanul allok kicsiny hazank minden olyan hivatalahoz, amelyben kozalkalmazottak/koztistviselok dolgoznak. Ezert is lepett meg annyira ami az elmult egy hetben tortent Velem:

2006.06.28.-an (szerda) 13:30-kor betertem Miskolc varos Okmanyirodajaba, gondoltam csinaltatok egy uj utlevelet. Bealltam a sorszamot osztogato Ur asztala elotti rovid sorba es varakoztam. Egy perc alatt az "Ur szine" elott voltam, elsirtam a bajom es jott is a segitseg. Mennyi idore kell, itt van-e a regi, stb. Kaptam csekket es utbaigazitast, hogy hol tudom befizetni, illetve mar a sorszamomat is megkaptam ELORE! Csekket 5 perc alatt befizettem es elhelyezkedtem a szamomra kijelolt ajto elott. Szepen kikeszitettem egy napilapot es beizzitottam a telefonomon levo jatekokat is, gondolvan arra, hogy huzamosabb ideig kell majd varakoznom.

Harom percet sem nyomorgathattam a gombokat, mar fel is villant a sorszamom! Vettem a cuccom es atleptem a hivatali kuszobot. Bent 3 kedves ugyintezo, mindenki dolgozik, teszi a dolgat. Aki epp felszabadult mar le is ultetett, fenykep elkeszul, papirok alair es mar ki is raktak szurom. Elotte meg biztositanak arrol, hogy 2-3 het (nem surgossegi ugyintezest kertem) es megerkezik a hon ahitott. okmany!

A zsufolt hetvege utani hetfon, 2006.07.03.-án, viszont kaptam egy ertesitot, hogy ideje lenne a postara mennem. Amikor atvettem a levelet akkor nezem csak, hogy ezt bizony a BM kuldte. Kibontom es mi van benne!? Bizony! Az uj utlevelem!

Magam sem akartam elhinni, de meg egy het sem kellett ahhoz, hogy uj okmannyal lassanak el. Arrol nem is beszelve, hogy az egesz procedura kb. 15-20 percet vette le az eletembol, varakozassal egyutt!

Ez uton szeretnem megkoszonni a miskolci Okmanyiroda dolgozoinak a munkajat es remelem, hogy lassan ez lesz a jellemzo az allamaparatus mukodosenek egeszere!

Udv: Szabolcs

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása