Tékozló Homár

Divatos ember nagy melegben gombás fecskefészket iszik

Yen Gyümölcsital

2006.07.11. 00:07 | szily | Szólj hozzá!

Egy eltérõ kultúrával való találkozás megrázó lehet, fõleg ha bizarrüdítõ-fronton történik ez a találkozás. Seik még sohasem ivott fecskefészket, ami egyáltalán nem róható fel neki. Talán ezért gyanakszik arra, hogy valójában birkafészek volt az, amit a csinos üdítõs dobozból felhörpintett. Olvassák el Seik kalandjait az Oktogonon vásárolt morbid üdítõitallal!

Szia Homár!

Tegnapi napom egy részét dokumentáltam, hátha nem maradok életben...

2006. 07. 06. 17.32 Egy órával ezelõtt az Oktogon egyik sarkában lévõ illatszerboltot vettem célba, ott meg engem a csütörtök délutáni boldogság. Nem, nem arra gondolok, hogy végre találtam gránátalmalevet, aminek iszonyúan örültem, sokkal inkább két polccal feljebb az az enyhén aranybarnás színû energiaitalos egyendoboz, görög motívumokkal, rajt' az ánglius feirat: "Bird's Nest". Wow, ide nekem ezt a fészket, még ha inni kell is!

Gyorsan átböngésztem a Magyar feliratot („'Yen' gyümölcs ital" - gyümölcs???), és meg is találtam, hogy melyik repülésre termett állatot vették rá, hogy a fészkét a dobozba rakja, ez pedig a birka. Kizárásos alapon a birkábonat valamiféle speciális birka-fészek lehet… Kerestem az állatot a fentebb említett nyelven is; csak simán „bird's nest", a vietnámi nyelv még nem megy folyékonyan, szóval csak arra tudok gondolni, hogy a gondos magyar forgalmazó a méltán híres magyar vegyészménökök kezébe adta az innivalót, õk pedig lelkiismeretesen meg-, ki-, beanalizálták, és rájöttek, hogy birkából van. Ezek szerint a birka Vietnámban repül, vagy jól átcsesztek minket, és egy rohadt repülõ állatot sem képesek rávenni a dobozba-fészekrakásra. Egy mezei birkát, hogy az a. Szerintem ez utóbbi, mert a dobozon szerepel az „economical" szó is, szóval birkával fészket rakatni Vietnámban gazdaságos.

Na, de ezzel nem ért véget a mese, van ebben a dobozban közelebbrõl ugyancsak meg nem határozott fajtájú „fehér gomba"! Mégis lehet, hogy a „gazdaságos" megfejtése a two-in-one pakkban rejlik? Begombásodott a birkafészek, 'zt akkor meg má' rakjuk bele azt is, ráírjuk, hogy fehér gomba, meg ekonómikus, vegyétek, vigyétek, igyátok, mi meg kaszálunk. Na, hát akkor kaszáljatok, ez nekem kell. 170 tallérért kell.

2006. 07. 06. 22:37 Behûtöttem, megvacsoráztam, és azon gondolkodom, hogy akkor most? Mi lehet a hatása ennek a cuccnak? Most csapjam szét magam vele? És ha lesz egy reverz vacsorálás? Nem akarom viszontlátni a finom olivás körözöttemet… Végiggondolom, mikor máskor…; a végeredmény: most.

Azt mondja, jól felrázni. Megtettem. Egy decinyit kiöntök egy pohárba, és már fotózom is, olyan meglepõ ez az enyhén nyálkás szuszpenzió nyújtotta vizuális élmény. Technológiailag tökéletes mennyiségû agar-agar került a löttybe, még csak véletlenül se akarnak leülepedni azok a kis lebegõ valamik. Hogy akkor az most a gomba vagy a fészek, azt nem tudom. (Az, hogy engem mire emlékeztet, azt megtartom magamnak…) Meg is kóstolom. Nyilván kellõ körültekintéssel helyezem kontaktusba ezt a valamit az ízlelõbimbóimmal, pedig nem is akkora vész. Gumicukor-szerû ízzel bíró lé, de nem annyira édes, azok a kis valamik benne meg olyan kis gumicukor-szerû állaggal rendelkeznek.

(Szerintem az a gomba…) Az azért durva, ahogy azok a kis cuccok végigcsúsznak a garatomon... Én szeretem a rágós édességet, de ez mégis olyan bizarr, hogy nehezen barátkozom meg vele. Pedig azért egy próbát megérõ ital, elfogyasztható, hihetõ, hogy a Távol-Keleten ez olyan hétköznapi, mint nálunk a disznó gyomrának humán fogyasztásra történõ felhasználása.

2006. 07. 06. 23:19 Elfogyott. Vacsora bennmaradt. Élek. Lehet, hogy még egyszer veszek, és welcome drinknek fogom felszolgálni...:)))

Üdv. Seik

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása