Tékozló Homár

’Gondolja, hogy majd a rendõrautó lehúzza?’

Autópályarendõrség/Lusta rendõr

2006.07.13. 09:53 | szily | Szólj hozzá!

Persze miért pont a rendõrök lennének másmilyenek, mint a jellegzetes közlekedõ magyar, de akkor is megrázó arról hallani, hogy egyenruhás barátainktól akár szó szerint is megdögölhet a Naiv Ügyfél. Mai történetünk fõhõse a jószándékú McBurney, aki meglátta, hogy az M0-son egy ember a külsõ sávban tolja a kocsiját. Hõsünk erre vesztére felhívta a rendõröket, akik virtuálisan mellbe fejelték. Részletek lent.

Csütörtök reggel kényelmesen haladtam az M0-ás autópályán, szegedi irányba. Hirtelen érdekes jelenségre lettem figyelmes: egy férfi egyedül tolja hatalmas autóját (talán egy Mercit) a szemközti oldalon, a külsõ sávban. Leállósáv ugyebár nincs és ott még padka sem volt, csak a szalagkorlát. Mivel én a túloldalon voltam, megállni nem tudtam segíteni.

Közben felrémlett bennem az a nemrégi eset, amikor egy lerobbant autósnak megállt valaki segíteni, aztán szépen keresztülment rajtuk egy kamion. Ezért szélsebesen ütöttem a telefonba a 107-et, 2 perc után fel is vették, majd kértem az autópálya rendõrséget.

Ami ezután következett, az egyszerûen vicc és vérlázító. Röviden felvázoltam a helyzetet: mi a szituáció, hol helyezkedik el és hogy erõsen balesetveszélyes. Kértem, hogy valamilyen formában segítsenek az egyénnek. Erre a RENDÕRSÉG válasza: "Nem a mi dolgunk, gondolja, hogy majd a rendõrautó lehúzza?"

Az illetõ rendõrségi alkalmazottnak felvázoltam két apró tényt: -Ha nem segítenek, mindjárt átgyalogol szerencsétlen autóson egy török kamion és akkor min. egy halottal lesz több, no meg egy 6 km-es dugóval. -Valamennyi autójukra rá van írva a szlogenjük: "Szolgálunk és védünk" Ez a szolgálat? Igenis úgy gondolom, hogy egy ilyen balesetveszélyes helyzetben, adódjon az bármibõl, a rendõrség feladata a baleset megelõzése bármilyen eszközzel.Ugyanis ezért fizetem az adómat.

Nem azért, hogy szép autókat vegyenek maguknak, meg több milliós traffipaxot, meg elfogó autót (ld egy héttel ezelõtti tévériport valamelyik tévé csatornán) és sorolhatnám a rendõrség amúgy szükséges, de túlságosan hangsúlyt kapott feladatait.

Bízom benne, hogy a rendõrség vezetésében is vannak internetet használó személyek és olvasván a fentieket, fejükhöz kapnak és megteremtik végre a SZOLGÁLTATÓ rendõrséget. Vagy lekaparják az autókról a szlogent.

McBurney

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása