Tékozló Homár

Re: Lusta rendõrök – Új szemtanú és lehúzás Gyõrben

Rendõrök/Beint a rendõrség

2006.07.14. 11:48 | szily | komment

Fejlõdik a csütörtökön indult M0-ás-rendõrös ügy. (Emlékeznek, egy olvasónk látta, hogy a leállósávval nem rendelkezõ szakaszon egy ember egyedül tolja a lerobbant Mercijét a külsõ sávban, és mivel ilyesmibõl nemrég súlyos baleset volt arrafelé, felhívta az autópálya-rendõröket, hogy segítsenek a palin, de a magyar Kobrák durván elküldték, hogy ehhez nekik semmi közük.) Na, most újabb szemtanú jelentkezett, aki szintén betelefonált, mire a rendõrök jól beszóltak neki. Bónusznak egy eset Gyõrbõl, ahol olvasónk segítséget kért, de a rendõrök elhajtották kapacitáshiányra hivatkozva, majd mégis megjelentek a helyszínen – elbújva büntetgetni.

Az esetet én is láttam, sõt hasonlóképpen át is éltem. Aznap Pest felé autóztam, Dunaharasztinál hajtottam fel az M0-ra, majd - még az M5-ös elágazás elõtt vettem észre a Mercédesét egyedül toló férfit. Mivel elég nagy torlódás alakult ki mögötte, megállni nem akartam (hogy ne tartsam fel még jobban a forgalmat), de a 107-et tárcsázva, próbáltam számára - és a mögötte lépésben ballagó többi autós számára is tulajdonképpen - segítséget kérni.

Nekem többször is kellett tárcsáznom, mire a hívott fél végre felvette (nem jelzett foglaltat egyik hívásom sem, egyszerûen nem vették fel), de amikor bejelentettem, hogy az M0-áson egy férfi egyedül küszködik az autójával és torlódik mögötte a forgalom, olyan választ kaptam, amit finoman szólva is arcpirító. Nem vagyok gyenge idegzetû, de a válasz hallatán felment a vérnyomásom. A rendõrséget mi - az adófizetõk - finanszírozzuk, de amit az egyenruhások néha megengednek maguknak, az elképesztõ. Üdv,

Pilóta

Következõ levélírónk Gyõrben kért volna segítséget a rendõröktõl, de õt is elhajtották a retekbe. Arra hivatkoztak, hogy nincs ilyesmire kapacitásuk, aztán pár nap múlva büntetgetés céljából már meg tudtak jelenni a helyszínen. Olvassa és borzongjon!

Hadd meséljek el én is egy rövid történetet a "Szolgálunk és védünk" szlogen jegyében. Gyõrött, az épülõ Árkád központ elõtti jelzõlámpás, nagyon forgalmas útvonalon járok dolgozni autóval a város ipari központjába. Az építkezés mellett a csomópontban körforgalmak, járdaszigetek kialakítása zajlott hetekig teljes forgalmi rendváltozással, ami komoly közlekedési nehézségeket okozott. Volt néhány nap, amikor a forgalmi jelzõlámpák sem mûködtek. Nem túlzok, amikor azt állítom, hogy halálfélelmem volt, amikor át kellett evickéltem a teljes csúcsforgalmi káoszban. Felhívtam a rendõrséget, kérve, hogy legalább a csúcsforgalmi órákra biztosítsanak rendõri irányítást. A kérésemet azzal hárították el, hogy a forgalmi jelzõlámpát kell megjavítani (egyébként nem is tudtak róla, hogy napok óta nem mûködik a város talán legforgalmasabb csomópontján!), a javítás pedig nem az õ kompetenciájuk. Idõközben szemtanúja voltam koccanásos balesetnek is. Újabb két nap telt el, de nem történt semmi. Ismét kértem a segítséget, amit határozottan újból megtagadtak azzal, hogy erre nincs kapacitásuk! Valami súlyos balesetnek kellett volna történnie, hogy a továbbiakban az autósok segítséget kapjanak? Néhány nap múlva helyreállt a jelzõlámpás rend és ekkor mit látok? Az egyik kanyarban megbújva egy rendõrautó áll, lesve az estleges szabálytalankodókat és autókat állít le igazoltatni. Erre persze, hogy van kapacitás. Szolgálunk és védünk! Az autósokat sujtó kemény adókból! Eképpen.

Ez a történet is megerõsítette korábbi tapasztalataimat, miszerint a rendõrség mást nem tud, csak büntetni! Üdv. Sipos Melinda

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása