Tékozló Homár

Kötelezõ túlbiztosítás

2006.07.20. 12:11 | jackyll | Szólj hozzá!

Az internet ismét életet mentett, vagy legalábbis tízezreket. Gregor ugyanis véletlenül észrevette, hogy kötelezõ biztosításánál a weben kikalkulált negyedéves összeg 5000 forinttal kevesebb, mint amit csekken megkapott. Amíg kiderítjük, melyik kedves biztosító Mint kiderült, a Groupama számlázza túl notóriusan ügyfeleit, borzongjanak, hátha Önök is áldozatok:

 

A kötelezõ biztosítás ugye kötelezõ. Kap is az ember ajánlatokat, illetve vannak a weben különbözõ kalkulátorok. Használtam is az egyiket. Arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nagyon jól választottam. Volt ugyan két biztosító, amely jobbat ajánlott, mint a jelenlegi biztosítóm, de mindkettõ mindössze 1-2 éve van a piacon, illetve kb. 500 Ft-al lett volna olcsóbb negyedévenként. Napi 5,56 Ft-ért pedig nem volt kedvem 2-3 napi herce-hurcára, így döntöttem: nem akciózok, maradok. Pár hét múlva meg is jött a csekk. Kicsit meglepõdtem. A weben kikalkulált összeghez képest a negyedéves díj több, mint 5000 Ft-al volt magasabb.

 

Ezt jelentõsnek minõsítettem. Írtam egy mailt a biztosítónak, beszkenelve a csekket illetve csatolva a kalkulációt, melyet hivatalos honlapjukról töltöttem le html-ben. Azt a választ kaptam, hogy leszek szíves befáradni a legközelebbi fiókba. Lettem. Fizettem parkolási díjat meg benzint, de ne legyünk kicsinyesek, hisz ennél sokkal többel akarnak most megvágni! Az ügyintézõnek elõadtam problémám, illetve kinyomtatott adatokkal (8 Ft/lap, de ne legyünk kicsinyesek, hisz egy huszassal akarnak éves szinten meghúzni) bizonyítottam, hogy valami nem kerek.

 

Szó se róla, nagyon készséges és kedves volt. Ezért nem írom le a biztosító nevét. Csak így tovább, legalább a munkatársak legyenek intelligensek! Megnézte a Rendszert(!), majd azt találta, hogy bár minden adatom stimmel (a születési is), a RENDSZER mégis 6 évvel fiatalabbnak számol. Innen a különbség, hisz a díj korfüggõ. A számlát korrigálták, majd megegyeztünk, hogy bár befizetem a magasabb összeget (illetve már tavaly is azt fizettem), azt jóváírják. Így a következõ fél évben nem kell fizetnem. Kértem errõl igazolást, hisz a rendõr bácsi ezt nem hiszi el, ugye, meg is érkezett egy órán belül faxon. Nem voltam ideges, hisz az ügyintézõ igen kedves volt, viccekkel szórakoztatott, segítettem neki kitenni a legújabb hírdetést a falra, szóval jobb dolgom sem volt.

Eddig a történet.

A kérdés csak az, hogy számolhat egy rendszer rosszul, jól beadott adatok alapján? Egyébként egy ismerõsöm uannál a cégnél biztosított és nála is megvolt a 6 év difi lefelé. Ez már több, mint véletlen. Tippeljetek: 100 ügyfélbõl mennyi veszi észre, hogy megvágták? Én naponta használom a netet, munkámhoz kell, de mégis egy évet kihagytam, nem ellenõriztem a fizetendõ összeget. Hisz az ember alapjában véve - a naiv, mint én - aztat hiszi, hogy ezek a cégek jól számolnak és nem mernek ilyen húzásokat megtenni. Jelentem mernek. Van egy tippem, hogy százból mennyien veszik észre. Nem magasszám. Szép pénzek befolyhatnak ebbõl kérem... Micsoda világ, hát ez rettenetes. Csapnivaló. Nézzétek a netet.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása