Tékozló Homár

Fapados szerencsejáték a Halászbástyán

2006.07.21. 12:09 | jackyll | Szólj hozzá!

Hihetetlen, de így a 21. században is mûködik még ez a szuperretró lehúzási módszer, bár ahogy sco látta, elsõsorban a turisták kifosztására alkalmazzák a Halászbástya erkélyén.

A mellékelt képet elnézve akad még tennivaló, hogy a külföldi turistákat ne riasszuk el. A kép június 29-én készült a Halászbástya erkélyén, pár méterre a Mátyás templomtól és a lovasszobortól. Szólt a cigányzene a szomszédos, árkádok alatti étterembõl, hangulatos aláfestést adva a játékos kedvû négyesfogatnak, akik éppen két angol turistáról vettek le 100 fontot.

A jobboldalon a két angol lány látható, szemközt az egyik beépített ember, a másik kettõ a játékos mögött álldogál. A csapat hihetetlen nyelvérzékrõl tett tanúbizonyságot, mivel legalább négy nyelven próbálták játékra bírni szerencsétlen turistákat, sõt még egymással is külföldiül kommunikáltak. Minden a forgatókönyv szerint zajlott, a beépített ember nyert, majd némi rábeszélés után az angolok is egy keveset.

Nem sokkal késobb az angolok szitkozódva távoztak a helyszínrõl. Ahogy nézem, még mindig van útikönyv, ami erre a magyar sajátosságra nem hívja fel a figyelmet. Habár én is az "aki hülye, haljon meg" gondolattal értek egyet, azért mégiscsak hihetetlennek tartom, hogy egy ilyen forgalmas, szinte minden turista által meglátogatott helyen mindenki szeme láttára ez teljesen nyíltan folyhat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása