Tékozló Homár

Otthagyta a busz az érzelmes utazót

BKV/csalfa busz

2006.07.24. 10:06 | szily | Szólj hozzá!


Az úgynevezett mai világból sem veszett ki a jámbor, angolszász típusú érzelmesség. Hallgassák például ezt a vallomást: „Ezúton jelentem be, hogy 2006. július 23-án a Keleti pályaudvartól 22.00-kor induló 67V jelzésû villamos (busz) a Stefánia úti megállónál elhagyott.” Ha kíváncsiak a viszonzatlan ember-BKV-szerelem részleteire, olvassák az „eleddig hû utas” beszámolóját hajtás után.

Kedves Homár!

Elküldöm mai esetem a BKV-val, majd azt a levelet, amire várom a választ. Csak a nevem hagytam ki belõle. Okulni másnak így is jó, a BKV pedig úgyis tudja a nevem. S hogy miért küldöm el? Hátha decemberre az ilyen típusú találkozásokat, amelyeket a jég és fagy szórakóztatóbbá tehetnének, szóval ezeket az elhagyatásokat a cég eliminálni tudja.

Ha megcsókoltak kisebb gyermekkoromban, akkor BéKáVé változtam? Ha már azzá változtam, hogyan tudnám visszafordítani évtizedes naivitással határos reményem abban, hogy jóllehet a bérletem ellenértékébõl már rég céges prémium lett, de a nagybecsû vállalat ismét és ismét átejt. Hol a villamos hagy el, mert éppen az az ajtaja nem jó, ahol hamvadt porhüvelyem elhelyezném, hol egy kellemes november eleji fagyos szélviharban marad ki az az autóbusz, melyet kinéztem magamnak, és akkor már csak fél órát kell várni a következõre buszváró nélkül, lévén még szombat is. Vagy pedig már lelkem a vállalatot illeti meg? Lássuk:

Tisztelt BKV Rt.!

Ezúton jelentem be, hogy 2006. július 23-án a Keleti pályaudvartól 22.00-kor induló 67V jelzésû villamos (busz) a Stefánia úti megállónál elhagyott. A 7-es lassú buszjáratról (rendszáma valószínûleg, ahogy utóbb a Bosnyák téren láttam: FJX-197) kívántam átszállni, de a 67-es járat a megállóba se nem állt be, se meg nem állt. Úgy viselkedett, mintha ki akarná nyitni az ajtót, de amikor integettem a sofõrnek, õ akkor sem állt meg. A kocsi rendszáma: BPO, a számokat nem tudtam kivenni. Kérdéseim: 1) mivel azon kevesek közé tartozom, akik mindig megveszik bérletüket, jegyüket, azt az ellenõrnek be is mutatják, akkor most ezt a több évtizedes jogviszonyt kettõnk között - szerény személyem és az önök nagybecsú cége között - tekintsem tárgytalannak? Ezután nem kell bérletet vennem? Ingyen utazhatom a BKV Rt. összes járatán? 2) ha fel kívánok szállni egy félhomályos este a BKV Rt. valamely járatára, akkor a kocsi elé kell ugranom, hogy fel is jussak? 3) mi a teendõm hasonló esetben? Mert vesztettem 25 percet, és nyertem egy sétát elhagyott utcákon keresztül. Ha lehet, inkább nyernék 25 percet, és elvesztenék egy sétát a kietlen városrészekben.

Üdvözlettel:

egy eleddig hû utasuk

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása