Tékozló Homár

Pontgyûjtés egy életen át

2006.08.16. 17:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Zoltán rövid, ám oktató jellegû története középpontjában a Citibank vadonatúj kártyaakciója áll. Csak az a fránya apróbetûs rész ne lenne, különben egészes meglepõen korrekt lenne az ajánlat:

Ha valaki többet jár Ferihegyen évi 2 napnál, mostanában mindenhol citibankos arcokba botlik (+ óriásplakát a Nyugati téren), akik széles mosollyal osztogatják, ajánlgatják a legújabb akciót: a Malév törzsutas programjában felhasználható hitelkártyát. A program lényege, az, hogy minél többet utazunk a hazai flottával, annál több pontot szerzünk és ezek egy elért szám után némi kedvezményt, prioritást jelenthetnek. Jobb hely, olcsóbb jegy, kevésbé bunkó bánásmód a gépen, mint a közértben az extra matrica, vagy a benzinkútnál a Smart kártya. Ehhez jött be partnernek a Citi, akiknél ha az Õ hitelkártyájuk használjuk, extra pontokat kapunk, így ugye hamarabb ülhetünk szélesebb fotelba a törzsutas programokkal.

Ma a kezembe nyomtak egy ilyen szórólapot, és mivel munka közben bõven járok repülõvel, gondoltam beruházok egy Citis hitelkártyára, miért is ne… Aztán a szórólapon találtam egy olyan húzást, ami konkrétan bakancs a szájba. A direkt hazugság nyers példája, mindez papíron, kinyomtatva szórólapon osztogatva.

Az ismertetõ tételesen felsorolja a kártya elõnyit, a negyedik pontban a következõ olvasható: "A hitelkártya rendszeres használatával az összegyûjtött Malév Bónusz Pontok sosem évülnek el.***"

Tehát, ha idén sokat vásárolok, azokat a pontokat 5 év múlva is felhasználhatom. Ez fontos, mert egy átlag magyar, aki nem dolgozik csak 3-4 év alatt juthat el olyan pontokhoz, melyek már kedvezményt adnak neki.

De a jó magyar már az iskolában megtanulja, hogy a szívás mindig kis csillaggal vagy kis betûvel van jelölve, megnéztem hát a lábjegyzetben, alig olvashatóan kicsi betükkel, a három csillag értelmezését... majd kiesett a kezembõl a papír: "*** A Bónusz pontok a Malév-Citibank hitelkártáyval végzett utolsó vásárlástól számított 3 évig érvényesek."

"sosem évülnek el" vs. "három évig érvényesek" Szerintem ez itthon egyedülálló konstrukció.

Mivel a bank íj nagyszerû ajánlatott tett, szeretnék felajánlani donáció gyanánt 10.000.000 forintot csapatépítésre, amit holnap személyesen vinnék be hozzájuk. Remélem ezzel motiválom õket, és a jövõben még több ilyen remek ajánlatot kapunk tõlük.***

Üdvözlettel, Sz. Zoltán, Budapest

*** Az összeg sajnos nem áll rendelkezésemre...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása