Tékozló Homár

A csokkerizálódás megállítható 2.

2006.08.17. 19:32 | jackyll | 1 komment

Mai nap, megkésve bár, de törve nem, tovább elemezzük népünk aktív fogyasztói rétegeit mételyezõ jelenséget, a csokkerizálódást. Csaba egy újabb tipikus példával bizonyítja, ez nem az az ország, ahol jóhiszemûen mosolyogva az embert nem fogják méterenként átdobni a palánkon:

 

Eset (történt 2006. augusztus 12. 1700h, Duna Plaza emeletes parkoló fizetõ kijárat): Miután a 2 gyereket (2 és 4 évesek) a sogornõm elvállalta délutánra, elhatároztuk, hogy lassan 5 év után ismét elmegyünk moziba. Nagy választék nem volt szombat kora délután, így feleségem unszolására megnéztük a "Superman visszatér" címû nagysikerû produkciót. A film végén gyors shoppingolás, kocsiba be, irány a kölykökért. Parkolójegy és mozijegy gondosan elõkészítve, hisz 3 óra ingyen parkolás jár a mozizóknak. Kapuhoz érve jegyeket leadom, bakter mondja 200 Ft. Adok egy ezrest, asztalról behúzza az asztal mögé, kiadja a gépi számlát... utána semmi.

 

Nézek rá, hogy visszajáró? Lenyúl az asztal mögé és felmutat egy 200 Ft-os bankjegyet, hogy ezt adtam. Mondom neki, ne szórakozz már, ezrest adtam. Õ állítja kétszázast. Pár másodperc alatt végig gondoltam a lehetõségeimet és "megköszönve" szolgáltatásait elhajtottam.

 

Szemem elõtt lepergett a történet: én kiverem a balhét, õ hívja a "biztonsági õr" kollégáit, jobb esetben rendõrt hívunk, rosszabban helyszínen levernek. Ha kijön a rendõr, akkor sem tudok mit csinálni, nem tudom bizonyítani az igazamat, mert ugye ki látta? A gyerekek is most voltak elõször nélkülünk hosszabb ideig, úgyhogy idõnk se nagyon volt az ügyre. Az "úriember" arcán látszott, hogy nem ma kezdte, de rá volt írva, hogy hazudik. Még egy másodpercig én is elhittem, hogy rosszul emlékszem, de nem, mivel elõtte vettem egy cipõt és 2 db ezrest adtak vissza a boltban. Szóval szumma-szummárum jól megszivatott az illetékes elvtárs.

Ezúton javaslom mindenkinek, hogy mielõtt papírpénzt ad át a kihajtónál, 2 példányos nyilatkozatot irasson alá a bakterral a pénz átvételérõl. (akinek nem inge, ne vegye magára, elnézést a tisztességes bakteroktól) Szerintetek mit kellett volna tennem? Csak Remélem gyógyszerre költötte az "úriembernek" a pénzt.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pat Bateman 2009.09.30. 13:16:07

Kasszazárás és kp és számlaegyeztetés.
süti beállítások módosítása