Tékozló Homár

A Zóna taxi trükkjei

2006.08.23. 14:14 | jackyll | Szólj hozzá!

A taxisok már most eléggé utálják a Zóna taxit, de az utasok még csak most ismerkednek a Budapest Airport új fejlesztésével:

A napokban utaztam (volna) az uj Zona taxival, es ugy tunik megoldodott a rejtely, mibol is fognak megelni ha ilyen alacsony tarifat kinalnak. Ugyan 3600Ft a transzfer pl. Budara, de a visszaut tovabbra is 5500 Ft, aminek az atlaga 4550, tehat nincs messze a pl. 4690-et kinalo Radiotaxitol. Es akkor meg nem beszeltunk a varhato problemakrol, amelyek egy resze mar felmerult: hosszas varakozas taxira, allandoan foglalt telefonszam, atveros-lehuzos soforok (20 euroert transzfer), uresen a repterre visszajovo taxik, gazdasagtalan uzemeltetes, mert senki nem ker vissza transzfert, az egy orat varo kulfoldi nem-tajekoztatasa, hogy mas tarsasagot is hivhat, es az 5 percen belul ott van es ugyanannyi oda-vissza, angolul megsem beszelo taxisok, stb, stb.

Nagyon remelem hogy tenyleg komolyan ellenorzi oket az Airport, kulonben annyi az image-nek (orszag+ airport+ budapest). Csatolom a levelet amit az Airportnak es a kommunikacios igazgatonak irtam, benne a tanulsagok a dontesrol es a marketing gepezetrol. Az esetleges valaszt szinten tovabbitom.

"Tisztelt Budapest Airport,

jomagam rengeteget utazo uzletember vagyok, sok kulfoldi tapasztalattal, jelenleg is kulfoldon elek. Szeretnem felhivni figyelmuket egy erdekes tenyre a Zona Taxi szolgaltatasaval kapcsolatban, amit felhaborodottan vettem eszre.

A honlapukon rendkivul pozitiv kommunikacioval allitjak, mennyivel olcsobb a Zona szolgaltatasa, es ez milyen jo mindenkinek. A varosba valo beutazas valoban olcsobbnak tunik a tobbi szolgaltatonal (eltekintve a jelenlegi kezdeti nehezsegekrol es a hosszas varakozastol amit mar a media kezd megszelloztetni). Viszont NEM irtak ki a honlapra, hogy a visszaut 5500(!) forintba kerul mely joval dragabb a tobbi tarsasagnal.

Nem tudom miert egyoldaluan tajekoztatjak az utasokat, ez eliras vagy netan (horribile dictu) szandekos kommunikacio, de szinte biztos hogy felmerhetetlen image karokat fog okozni mind a repternek, mind az orszagnak egyarant.

Egy transzfer mindenhol a vilagon, meg Magyarorszagon is (az osszes tobbi tarsasagnal es az Airport Minibusz-nal is) oda-vissza ugyanazon tarifaval mukodik. Egy kulfoldi az utolso pillanatban, az orszag elhagyasakor kapja meg az utolso dofest a magyar atveresbol, masfelszeres tarifaval utazhat vissza, mint a varosba.

Feltevodik persze a gazdasagossag kerdese is, ugyanis erre hamar rajonnek az emberek, es visszafele a joval gazdasagosabb 4600-4800 forintos transzferekkel fognak utazni. Nem is beszelve arrol, hogy akkor a Zona taxi tonkre fog menni es nem tudja az olcso szolgaltatast nyujtani. Sot, mindezek felett ha atlagoljuk a 3600 es 5500-as fuvarokat, 4550 forintert dolgozik a tarsasag amiert talan egy jobb nevu tarsasag is valaszthato lett volna.

Nem tudom ennek tudataban valasztottak e a Zona taxit, ha nem, sajnalatos image rombolas lesz a kovetkezmenye, amivel nem tudjak a kijelentett celt belerni: "Célunk egy jó szolgáltatással örömet szerezni utasainknak. Hisszük, hogy döntésünkkel ezt a célt el fogjuk érni."

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása