Tékozló Homár

A vonatozás Hollandiában sem méznyalás

holland vasút/sorozatszívás

2006.09.12. 01:06 | szily | Szólj hozzá!

Mitõl lesz igazán jókedvû az ember? Naná, hogy attól, hogy kiderül, a másiknak is rossz, fõleg ha a másik egy sokkal gazdagabb és elvileg szinte tökéletes mûködõ országban lakik. Ennek a szép elvnek a jegyében közöljük Janó levelét arról, hogy mik történnek meg a holland vonatokon. Hát ami nálunk naponta, de nekik is rémes néha, jaj de jó! A sztori napsugaras része: az élelmes magyar Homár-olvasó jóvoltából egy rakás holland potenciális Homár-olvasó visszkapott fejenként 15 eurót.

Egy kis osszehasonlitasi alap azoknak, akik rendszeres hasznaljak az "Europa"-t, mint jelzot. Ekezet nelkul, bocsesz.

Holland vasuttarsasag. Valami csoda. Ket heten belul harom erdekesseg:

1. Asszonkanak megy a gepe haza Schiphol repterrol. Addig 1 ora az ut, egy atszallas. 1 ora 10 perc idotartalek chek-in zarasaig. Az elso 20 perc rendben van, utana kell atszallni, ahol kozli a hangosbemondo, hogy leszakadt a felsovezetek, nem indulnak az IC-k, kerulouton lehet eljutni a repterre. Aki nem ert hollandul, az megkerdezi azt, aki ert, es felszall a megfelelo vonatra. Menetrend szerint meg pont el lehet vele erni a check-int, ugyhogy nem taxizik (kb. 80 EUR lenne egyebkent a taxi). Lass csodat, a vonat kesik, a gep elmegy. Az erdekesseg: a felsovezetek reggel 10-kor szakadt le, az eset delutan 3-kor tortent. Otthon ilyenkorra mar buszos utanpotlas van.

2. Megyunk Amsterdamba bulizni, atszallas, majd varakozas. Amesfoortban csodalkozas, majd kaller rohangalas. Kisebb hiba miatt eltevedtunk. Egy vonat! Na mindegy, hollandus mosolyog, tolmacsol, hulyekulfoldi megkerdezi, hogy jol tudja-e, hogy ha 30 percnek tobbet kesik a vonat, visszajar a penz? Kaller zavartan es halkan valaszolja, hogy igen, az osszes hollandus meg egy informacioval (es fejenkent 15 EUR-ral) gazdagabb.

3. Hajnalban ut vissza, Amsterdambol haza. Ja, hogy a vonat megint nem jar "due to safety reasons". Busz megy. A buszon allni nem lehet, csak ulni. Egy baj van, 60 ferohelyre 200-an varunk.

Szoval ovatosan azzal a hihetetlen messzinek tuno Europaval!

Jano

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása