Tékozló Homár

Hajléktalan-attak a Plusban

2006.09.12. 11:46 | jackyll | Szólj hozzá!

Yvonne egy kövér összeesküvést talált a sarki Plusban, ami kicsit hasonlít a szépemlékû LA Story automatikusan kirabolt bankautomatás ügyfeleihez, de még annál is durvább. Olvasónk szisztematikusan kunyeráló hajléktalannal találkozott a közértben, aki látszatra szimbiózisban mûködött a biztonsági õrrel:

Vasárnap délután elfogyott az összes itthonlévõ kaja, ezért úgy gondoltam, átballagok a közeli Plusba háromdarabos pizzáért, lévén egyedül a Plus van nyitva a környéken vasárnap délután, leszámítva a nagyon drága éjjel-nappalikat. Kosárba raktam a pizzát, két Túrórudit mellé és odaálltam a pénztárnál álló hosszú sor végére. Fizetéskor érdekes dologra lettem figyelmes: hajléktalanok koldulják el a visszajárót a vásárlóktól a pénztárnál. Húszezressel fizettem (nem volt kisebb címlet nálam), vissza is kaptam a nagyrészét, erre megjelent egy hajléktalan, hogy ugyan adjak már neki, látja milyen sok pénzem van.

Elõször nyugodtan küldtem el. Továbbra is próbálkozott, egyre durvább hangnemben, szóba került az anyukám is, végül megfenyegetett. Biztonsági õr persze sehol. Erre visszamentem a pénztárhoz megkérdezni, hogy hol van ilyenkor a biztonsági õr, mert azért mégis egy hajléktalan inzultál a bolt elõterében. A pénztáros hölgy unott fejjell válaszolt, hogy õ nem tud tenni semmit, biztos cigi szünete van, keressem meg én. Miközben kérleltem, hirtelen azt éreztem, hogy valaki hátulról belémrúg.. Hátranéztem, a "kedves" hajléktalan barátunk volt. Nem mintha fájt volna, de azért meglepett, hogy ha legközelebb 5 kolduló jön oda, simán lefognak és elveszik a pénzem? Na azt már nem, és dühömben ráüvöltöttem a hajléktalanra: "Mégis mi a ****t képzel, hogy belémrúg ha nem adok neki pénzt? stb" Erre megjelent a biztonsági õr..

Felszólított mogorva hangnemben, hogy hagyjam el én (!!) azonnal az üzletet, mert itt nem lehet hangoskodni, meg csak úgy üvöltözni a többi vásárlóval. (nyilván a hajléktalanokra gondolt) Erre felvázoltam a helyzetet, és továbbra is kitartott emellett, hogy én hagyjam el a boltot. Kértem a panaszkönyvet, erre azt mondta, hogy nincs panaszkönyv, tünjek el. A háttérben egyre több hajléktalan mosolygott.. Mivel jobb nem jutott eszembe, tényleg eljöttem a Plusból.. Mindenesetre remélem, hogy ilyen kalandok nem történnek meg másokkal.. Ja és óvakodjatok a körúti Plusoktól!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása