Tékozló Homár

Eladható a nemlétezõ parkolódíj-tartozás?

2006.09.15. 09:59 | jackyll | Szólj hozzá!

Stuntman a legutóbbi behajtós centrumos történetre reagálva írta meg a Homárnak, hogy õ is belefutott egy kisebb halom nemlétezõ parkolóbírságba. Csakhogy a legújabb divat szerint, a Centrum eladta a tartozását az Instrium Justita verõcégnek, akik rátették a kezüket a kocsijára:

Nekem most van folyamatban 2 ilyen ügyem. 2001ben vettem egy ladát gyakorolni. Meg volt kb 2 hónapig. A centrum szerint ez nekem parkolásilag majd 200ezrembe került... Természetesen mint jóhiszemû parkoló kértem, hogy fotókkal bizonyítsák. Nah csend is volt vagy egy évig. Majd kaptam értesítést, hogy instrium justita vagy mi megvette a tartozásomat! Ennek fejében kicsit többet leszek szíves majd befizetni vagy bíróság. Mondtam akkor bíróság. Megint csend pár hónapig. Aztán kaptam egy kedves kockefjtõl egy levelet, hogy fizessem be büntetést mert már bírósági végzése is van rá és jön elfoglalja valami tulajdonomat.

Nem fizettem be mert - mint pl az összes mai politikusnak - nekem sincs semmi a nevemen, bár sajnos nekem tényleg nincs is semmi vagyontárgyam:) Leszámítva az én egyetlen kis cucuki swift gti tip. kocsimat amivel mindkét munkahelyemre és a suliba járok.

Namármostan ezt megneszelte ez a kedves kockafejû bácsi és sitty und sutty ki is vonatta a forgalomból. Persze én errõl nem tudtam semmit és gond nélkül közlekedtem az érvényes papírokkal forgalomban lévõ gépjármûvemmel amikor ismét kaptam a kedves behajtó bácsitól egy levelet, hogy mostmár minden rendben van mert kivonatták a kocsimat az okmányirodán a forgalomból!! ( én azt hittem ott csak én csinálhatok bármit az Én tulajdonommal!)

Namármost amig egyösszegben nem fizetem be bírságot - melynek összege megegyezik a havi fizummal...- addig a kocsim forgalmon kívül marad. Nincs mese befáradtam az uriember irodájába befizetni a szerintem vitatható és jogszerûtlen "tartozásomat" - kölcsönkért pénzbõl, mert ugye ennem meg kell, meg tankönyvek meg benya meg ilyenek - hogy végre ismét boldog tulajdonos legyek az én kis rizsrakétámnak.

Félfogadás:9-tõl 5-ig. 8:55kor értem a csengõhöz, kedves nõi hang mondta, hogy majd jöjjek vissza félfogadási idõben... Pumpa fel, de tûrök hiszen én vagyok a hunyó.

9:05 bejutok, kedves embberek az irodán, kockafej sehol csak a kocsija fényképe az iratokkal teli asztalon - nagy, fekete, sötét üvegekkel és gondolom mozgássérült kártyával..- kedves szõke hölgy felhívja a figyelmemet, hogy mielõtt a gémkapoccsal megfosztanám õt a földi léttõl jól nézzek körül mert mindent!! kamerákkal és mikrofonokkal rögzítenek az irodában (ööö ombudsmann, ember jogok stb?) és ezt azárt tehetik meg mert a bejárati ajtón ez egy nyomtatott A4-es lapon ki is van írva.

Megkérdeztem tõle a tõlem tellhetõ legnyugodtabb és legkedvesebb gyerekgyilkos hangomon, hogy a fényképeket láthatnám? Sajnos nem mert nincsenek!! Mii?

Jelzem mindenkinek aki a rendszerrel szembe száll, hogy elõttünk járnak egy lépéssel! 2006-os Legfelsõbb Bírósági végzésük van, hogy nem kell bizontaniuk semmit! Amit a kedves kékruhás parkolóõr bepötyög a kis marokgépébe az úgy van. Ezt mondja a végzés szóval lehet csengetni.

Namindegy, befizetem szépen, nincs emberhalál elmegyek kint anyázok magamban. Vettem jegyet szóval legalább ott nem bírságoltak meg.

Az egyetlen pozitívum, hogy lehet velük emberi hangon beszélni egy ideig. A másik ügyemet pl a kockafejjel sikerült lealkudnom kicsit kevesebbre és részletfizetésre. Mellesleg az a saját kocsimra szólt ellenben egy olyan helyen büntettek meg ahol minden nap megállok mert a lekóhelyem szerinti kerületben és oda fizetem a súlyadót plusz oda van parkolási matricám! Ellenben pont kerülethatáron van ezért kb hetente egyszer azért a biztonság kedvéért megbüntetnek miután nekik nem kell bizonyítani semmit én meg nem tudom bizonyítani.

Szóval csak óvatosan a lázadással....

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása