Tékozló Homár

Fordított graffiti piszkos falakra

2006.09.22. 15:28 | vd | Szólj hozzá!
Nem szokás felháborodni azon, ha valaki a város koszos falait tisztítja. Angliában viszont pont ez a helyzet, ahol egy Moose nevû graffitimûvész úgy készít falrajzokat, hogy eltávolítja az alagutakban és a járdákon lerakódott koszt.

A módszer azon a technikán alapul, mint amikor valaki egy kisbusz mocskos üvegére felírja az ujjával, hogy "koszos". A mûvész gyakran csak spontán rajzol, illetve sokszor használja a mozaikcsempe négyzethálóját, hogy pontosabb formákat és betûket készítsen. A rajzok gyakran reklám céljából, megrendelésre készülnek.

A brit hatóságok, sõt a legtöbb blogger sem tudja hova tenni Moose, valódi nevén Paul Curtis, munkáját, aki igaz, hogy a felületeket tisztítva készít graffiti rajzokat, többen ezt mégis vandalizmusnak ítélik.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása