Tékozló Homár

Re: 30 nap szerviz

2006.09.28. 10:35 | jackyll | komment

Többen írtak a tegnapi mediamarktos sztorira, mit is kell(ett volna) tenni ilyen esetben, de mind közül asdf foglalta legjoban össze a teendõket, úgyhogy közreadjuk okulásul:

A vevo valasztasa szerint a vasarlas helyere, vagy a garijegyen szereplo szakszervizbe viheti a cuccot. Amelyik tetszik. Mindket helyen kotelesek atvenni, es jegyzokonyvet (melyen minimum az alabbiak szerepelnek) kiallitani. Tehat lerakja a MM-ban, es oldjak meg ok, nem a vevo rohangal szervizek utan, ha epp olyan kedve van.

A "30 nap alatt nem sikerult megjavitani utan csere" dolog nem letezik mar. Jelenleg torekedni kell ra, hogy 15 napon belul, a fogyaszto jelentos erdekserelme nelkul megtortenjen a javitas. Ellenkezo esetben pl. 3 hetig ulnek egy csalad egyetlen hutogepen, az sztem lazan jelentos erdekserelem, ilyenkor szepen el lehet allni a szerzodestol egy tertivevenyes levelben. A vetelar /a vasarlaskori ar!/ pedig visszajar. Ezt feltehetoleg nem mindig fogja kultivalni az elado ceg, ilyenkor panaszkonyvre, bekelteto testuletre, esetleg birosagra tessek felkeszulni lelkileg.

Termeszetesen, hogy a javitas kezdetetol kezdodik a 30 nap, az baromsag. Aznap indul, amikor a vevo leadta a termeket (es nem a 30 nap, hanem alapvetoen a 15 -melyrol viszont nem szabad elfelejteni, hogy nem kobevesett szam, hanem lehetoleg 15 napon belul es jelentos erdekserelem nelkul kell a szerviznek/ertekesito cegnek elintezni a dolgot, tehat juliusban, 30 fokban egy hosugarzo javitasanal ne verjuk az asztalt a 16. napon :) ).

ui: peldalavel /nem tolem/ szerzodestol valo elallasra es fizetesi felszolitasra

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása