Tékozló Homár

Elemlámpát küldtek, aluhengert kapott

2006.10.02. 12:06 | jackyll | Szólj hozzá!

És ha már Posta, akkor jöjjön egy kövér sztori Sanycitól, aki vízálló ledes elemlámpát rendelt küffõdrõ, helyette viszont egy már nem vízálló ledmentes csövet kapott:

A minap kaptam kézhez a két hete Hongkongból megrendelt LED-es elemlámpámat. Már a csomag felbontása elõtt furcsa volt, hogy azon miért van a Posta széles ragasztószalagja, illetve a VPOP Vám- pecsétjegye, de ám legyen. Még mindig naivan kibontottam a csomagot. Ekkor ért az elsõ meglepetés, mert a vastag papírborítékból szépen kihullott az elemlámpa, utána pedig külön-külön a védõ-csomagolás darabjai. Ergo a Vámosok kibontották a cuccot, kivették a védõ-csomagolásból, majd „elfelejtették” visszacsomagolni az árut, és csak szépen visszadobáltak mindent – habfóliát, lámpát, buborék-fóliás zacskót stb. – a csomagba.

Ezt látva a biztonság kedvéért azonnal megvizsgáltam a lámpát, hogy megsérült-e. Egyébként tudni kell, hogy a lámpa egy körülbelül 10 centi hosszú, 2,5-3 centi átmérõjû alumínium-henger (gondolom azért bontották ki, mert azt vélelmezték, hogy a hongkongiak biztos jól elrejtettek valamit – mondjuk drogot vagy gyémántokat? – a fémcsõben). Hááát, gyémánt nem volt benne, és a lámpa elsõ ránézésre csak enyhe sérüléseket szenvedett a védõ-csomagolás hiánya miatt (apró karcolások, stb.), de a kipróbálásnál már gondjaim adódtak, mert a lámpa a berakott elemek ellenére sem akart világítani.

Ekkor szedtem le a lámpa fejét, amikor is meglepõdve tapasztaltam, hogy a Vámosok valószínûleg ezt is jól lecsavarták, mert hiányzott a vízállóságot biztosító gumi tömítés nagy része (valószínûleg a kedves VPOP munkatárs nem találta meg a menetet, és miközben „próbálkozott” szépen legyalulta a gumigyûrût). De a legdurvább az, hogy hiányzott az égõ (egy 3W-os örökgaranciás – na jó, „csak” 100.000 üzemórás – hihetetlenül nagy fényerejû LED)! A körülbelül 1,5x0,5 centis panelre szerelt LED valószínûleg kieshetett a szétszerelésnél, amit egyszerûen nem vettek észre, és így vissza se tették a lámpába. Talán az esti takarításnál a szemétben végezte.

A legdurvább az egészben az, hogy a LED ára (nagykeráron is minimum 3-5.000 Ft) gyakorlatilag a lámpa és a szállítási költség árának 90%-át teszi ki, így most van egy immár még csak nem is vízhatlan alumíniumhengerem egy enyhén összekarcolt lámpaüveggel jópárezer forintért... Mivel péntek délután van, már nem tudom számon kérni se a Postát, se a Vámosokat, de hétfõn az lesz az elsõ dolgom, hogy megkeresem õket, és ha van rá igény, akkor ígérem, írok a fejleményekrõl!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása