Tékozló Homár

Kókuszos sörük is van a lengyeleknek

Karmi

2006.10.19. 09:47 | jackyll | 1 komment

A Homár alig egy hónapja fedezte fel olvasóinak hála a kávés ízesítésû lengyel sört. Mint Hurrikan kiderítette, az említett Karmi nevû folyadékból már négyféle ízû/színû mutáció létezik és egyik durvább, mint a másik:

Olvastam a cikket, melyben valaki egy lengyelországi kiruccanás alkalmával kipróbálta a kávés ízesítésû sört. Miután már egy kis ideje kinn élek Krakkóban, így egész jól sikerült megismernem az itteni sörkínálatot. Vannak ugyebár a normál sörök, és vannak az ízesített (vagy inkább "nõi") sörök. Ezek tényleg kifejezetten a nõket célozzák meg (akikhez én is tartozom), akiknek fõleg az a bajuk a sörrel, hogy keserû. Így az ízesített sörök többsége inkább édeskés. Több márka is piacra dobott ilyen "nõi sört", igyekeztem tesztelni is õket. Tehát...

A Karmi négyféle változatban kapható. Az eredeti a karamellás (nekem nem jött be), az említett kávés (poema di caffe, ami véleményem szerint a legsikerültebb), és idén nyár elején jött ki két újabb, szerintem kissé eszement sör. A kék (Selua) ananásszal és kókusszal van megbolondítva, és a löttynek barna a színe. A zöld (Lamai) kicsit durvább, merthogy guavával, pithaiával (bármi legyen is az...) és mentával van egybekotyvalva... És mindennek a tetejébe a sör színe elég ijesztõen méregzöld.

A mellékelt képen mind a négy testvérkét lefényképeztem, együtt is. :) Bónusznak pedig a REDDS söröket kaptam le. A zöld almás (egész jó), a piros málnás (semmi málna íze nincs...), a sárga pedig citrusos (egész kellemes).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berkut 2007.10.26. 18:32:54

Nem tudja valaki, hogy hol lehet Karmi-t kapni?
Én kóstoltam, nem rossz, bár a Redd's az nagyon ízlett (persze sok sok rendes sőr után) és érdekelne, hogy hol lehet kapni itthon.

Most sajna nincs kedvem kikocsizni krakkóba egy rekeszért:D
Szóval ezer köszi ha valaki tud valamit mondani!
süti beállítások módosítása