Tékozló Homár

Alulárazós trükk a Pennyben is

2006.10.24. 10:46 | jackyll | Szólj hozzá!

Úgy látszik, nem csak a raklaptemetõkben játszanak "kevesebbet írunk, többet számlázunk" trükkel, hanem kisebb közértekben is. Feri a gödi Penny Marketbe vetõdött és ahelyett, hogy az olcsóságnak örült volna, a blokkját vizsgálta, mint mindenki a pénztár irányában:

Amikor Gödön jöttem keresztül, kiszúrtam egy plakátot, hogy a Penny Marketban 12 kg-os kutya kaját lehet akciósan venni. Gyors fékezés, irány a Penny. Az csak kicsit volt gyanús, hogy a kutya kaja általában 10 vagy 15 kg-os kiszerelésben van, tehát az árat nem tudom összehasonlítani. De mindegy, a kapzsiságom ezen túllendített. Mivel marha éhes voltam, vettem két Boci Napolinit. /Hogy mi a franc az a napolini azt most hagyjuk/. Meg lett a kutyakaja, egybõl kettõt vettem, mert biztos olcsó, ha akciós.

Megyek a pénztár felé és látom, hogy HB dobozos sör is van 149Ft-ért. A polcon csak 8 db volt egy csomagban. Na gondolom a hosszú október 23-ai hétvégén, úgyis kirándulunk, megveszem mindet. Irány a pénztár. A négybõl kettõ mûködik. Kivárom a soromat. Az elõttem lévõ házaspár a sok élelmiszer, kenyér, margarin, tejföl mellett, vett 3 doboz HB-t is. Illetve vett volna, de kevés volt a pénzük. Ezért 1 db HB dobozos sört visszarakattak. Mondom de rendesek, az alkoholról mondanak le. Én is sorra kerülök. Fizetnék bankkártyával, ami lehetséges, de csak a másik pénztárnál. Mivel erõsködök átmegyünk oda és elintézzük a tranzakciót.

Ameddig fizetek, az ottani vásárló éppen értetlenkedik, hogy vett 6 db egyforma tejfölt és a számlán egy része 169Ft, a másik része 189Ft. A pénztáros a rendszert, a gépet, meg mit tudom én még mit szid. Elõkerül a fõnöknõ. Hosszas fejcsóválás után mondja, hogy visszaadja a különbözetet. Elveszi az eredeti blokkot és visszaadja a túlszámlázott 60Ft-ot. A háttérbõl még egy férfi elõkerül, hogy ugyan csak 1 db tejfölt vett de 20Ft-al drágábban és kéri vissza. Mosolygok magamban, hogy ennyi balekot.

Fizetés után nézem a saját számlámat. Hoppá! Mennyi is a sör? A számlán 149-helyett 159-van. Rosszul emlékszem az árra? Visszamegyek. Nem én vagyok hülye. 149Ft van kiírva. Na leszedem a polcról az árcédulát. Kérdem a pénztárost? Mi ez? Rutionosan mutatja, fõnöknõ.

Megyek hozzá, de Õ még mindig a tejfölös vásárlóval küzd, akinek kell a számla. Várok vagy 10percet és amikor rám kerül a sor csak odaadom neki a blokkot és a polcon talált ártájékoztatót. Kér a pénztárostól 80Ft-ot, és az eredeti számlát lenyúlva a pénzt szó nélkül nekem adja. Mindegy, nem kell számlát adni, a lényeg hogy ki tudja mennyi terméknek van más ára a számlán, és a polcon.

Gondolom azt a házaspárt is sikerült átverni, akik a telepakolt kocsi mellet csak az 1 doboz 149Ft-os sört nem bírták kifizetni. Pedig lehet, hogy csak össze kellett volna szedniük a hibás tételekbõl a hiányzó pénzt. Hiszen csak a megvásárolt 2 doboz sörön és a 2 db tejfölön már 60 Ft-ot buktak. Majdnem a sör fele! Úgy néz ki nem csak a penny, de a 10Ft-ok is számítanak. Legalább is a gödi Penny Marketben.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása