Tékozló Homár

Újra hideg a víz az esztergomi fürdõben

esztergomi fürdõ/didergés

2006.11.06. 11:22 | szily | Szólj hozzá!


Egy év Lenti katonáskodás után – ami a rigmus szerint ugyebár helyrebillenti – sosem hittem volna, hogy a kapitalista civil életben valaha újra találkozni fogok a kommunista hadsereg fõ jelszavával, miszerint „nehogymá jól érezzék magukat”. Naná, hogy csápra estem. A gyûlöletes szlogen most vasárnap jutott legutóbb eszembe, ahogy Homár Miriammal (3), Homár Borisszal (4,5) és Imolával (31) lilás ajkakkal dideregtünk a gyógyfürdõnek hazudott esztergomi élménystrand nagymedencéjében.

„Te, ez rohadt hideg” – mondta Imola már a legelején, mire elmagyaráztam neki, hogy nyilván átfagytunk útközben és azért érezzük jegesnek, de ez puszta érzékcsalódás. Aztán amikor a fókatermészetû Borisz nem akart a nagymedencébe ugrálni, sõt egy idõ múlva a gyerekrészbõl is átkívánkozott a legforróbb pontra, a jacuzziba, gyanús lett a dolog. Az összes helyen sokkal hidegebb volt a víz, mint az utóbbi hónapokban bármikor – sûrûn járunk ide geopolitikai okokból – annyira jeges, mint a nyitáskor volt, amikor a Homár posztja nyomán végül melegebbre vették a figurát.

Miután az összes medencében arról beszéltek a pengeszájú, meredezõ mellbimbójú kuncsaftok, hogy milyen kellemetlen a hideg víz, rákérdeztem a mesterien teletetovált úszómesternél. A válasz tökéletesen tükrözte a vendégszívató intézmény filozófiáját: igaz, hogy a víz két fokkal hidegebb, mint korábban, de ez nem baj, direkt van, merthogy éppenséggel volt túl meleg.

A lekommunistázott kritikusok már az élményfürdõ építésének kezdetén felvetették, hogy talán hiba a párkányi híres – és feleennyibe kerülõ – strandtól légvonalban egy kilométerre egy másikat felhúzni milliárdokért. Nincs ennél kellemetlenebb, tényleg, de egyelõre a bolsevistáknak van igazuk: a fürdõben hétvégén is elhanyagolható a forgalom, ezért is szeretek idejárni a gyerekekkel, bár arra se vették a fáradságot, hogy egy nyomorult csúszdát beépítsenek a kicsik medencéjébe.

A fogyasztói érdektelenséget pedig az ilyen komancs praktikák okozzák, mint ez a jegesvizes szadizás. Vagy már arra sincs pénze a városnak, hogy felmelegítsék a vizet? Ha Ön tud errõl bármit is, írja meg a Homárnak!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása