Tékozló Homár

Hideg a víz az Esztergomi fürdõben

Finta József/Esztergomi élményfürdõ

2005.11.21. 11:52 | szily | Szólj hozzá!
Homárné Imola fogta a két gyereket és elment legyorstesztelni a mókás politikai viharzás közepette megnyílt esztergomi óriás élményfürdõt. Az Index néhány napon belül valószínûleg komoly terheléses vizsgálatnak fogja alávetni az intézményt, de a Homár szokásához híven nem bírt várni és gyorsan körbeforgatta nyeles szemét a kellemesen párás közegben. Olvasson tovább, ahol lelplezzük a fürdõgatyás, narancsszínû kommunistákat!

Szóval nagy vonalakban: a fürdõ rohadt nagy épület, amirõl ugyan még egyetlen ember – Imola – véleménye is megoszlik, de semmiképpen sem ciki és sokak szerint egyenesen jól néz ki. Mi sokszor mentünk el mellette és inkább tetszik, bár kétségtelenül van benne valami pályaudvaros-hipermarketes, ahogy Joób kolléga írta korábban. Na de mit várunk a legnagyobb, pályaudvar mellé épület pláza tervezõjétõl, Finta Józseftõl?

Hatoljunk beljebb képzeletben! A rendszer a szokásos: óra alakú karkötõt kapunk, amivel az e célra szolgáló terminálokból kinyerhetjük a szekrényszámunkat. Négy órára 1500 HUF a tarifa, a napijegy 2100. Az öltözõ azonban sajnos úgy tûnik, eléggé el lett cseszve Esztergomban, A szekrényeknél ugyanis egészen hihetetlen módon nincsenek padok, amire ülve mondjuk cipõt lehetne húzni vagy ilyenek. Öltözõkabinok persze vannak, de oda el kell jutni, a padhiány miatt egy rakás ruhával a kézben, ami mókás-nedves tömegjelentekhez vezet.

Az épület belül is szép, kifejezetten igényes részletekkel. Feltûnõ viszont, hogy a gigászi alapterülethez képest feltûnõen kicsik a medencék. Imola szerint kisebbek, mint a kívülrõl jóval kisebb kehidakustányi fürdõben. És hidegebb is a víz, mint amott, ami egy idõ múlva kellemetlen.

A gyerekmedence aranyos a közepén fürdõzõ teknõsbékával, de itt is apró hülyeségek rontják a konzumálási kedvet, pedig a víz legalább jó meleg benne. Például nem építettek bele kiscsúszdát a buta felnõttek, pedig azért nem lett volna rohadt nagy trouvaille rájönni, hogy ez a kisdedek kedvence. Aztán van egy bohóc, aki néha vizet lövell a fejébõl. Persze minden gyerek csak azt várja, de hiába. Merthogy kínosan ritkán lövelli. Ez még a kommunizmus maradványa a fideszes épület belsejében? Hogy „nehogymá jól érezzék magukat” a szaros 1500 forintjukért vagy mi?

A csúszdák viszont frankók: fekete, éjsötét mûanyag belsõ kis színes fényekkel és húzás lefele. A kajálda olyan hamburgeres stílusú, ahol Homárnéval elõször 2050-et akartak kifizettetni 950 helyett, de úgy tûnt, hogy tényleg véletlenül, mert nagyon szabadkoztak. A külsõ részeket ezúttal hanyagoltuk.

Ha Ön is járt már ott, írja meg az élményeit, akár az alanti fórumba, akár nekünk levélben. Jó ráncosodást!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása