Tékozló Homár

Téli gumit télen?

2006.11.10. 10:49 | jackyll | Szólj hozzá!

Mindenki tudja, hogy hûtõt és légkondit télen, téli gumit és mûszõrmekabátot nyáron kell venni, így aztán a Homár nem is érti, Dervenkál Egon mitpl bukott ki ennyire, miért nem jó neki semmise:

Szerettem volna téli gumit venni. De nem akarnak adni. Persze, bemehetnék az elsõ gumishoz, amelyik útba esik, aztán ott vehetek, ami van. Csak ha már vesz az ember valamit, akkor nem mindegy mire adja ki verejtékkel megkeresett forintokat. Értek valamelyest a gumikhoz, ezért nagyjából tudom, hogy mit nem szabad megvenni. De az ajánlott kategóriában is van választék bõségesen. Legalábbis papíron. A hülye, tudatos fogyasztó ugyebár teszteket olvas, és nem csak kilóra megvett magyar autós újságírók irományait, hanem hitelesnek mondott külföldi (talán kevésbé kilóra megvett) teszteket is. Kiválasztottam három márkát (Good Year, Dunlop, ez a kettõ ugyanaz a cég, és Continental), ugyanaz a méret, sebességindex, stb. Az ár nem egetverõ, 20 és 30 ezer közötti. És nekivágtam, kb. két hete.

Elkezdtem telefonálgatni. Elsõ márka, van de nem az a típus, ugyan drágább, de… Második márka, van de csak négy (!) hét múlva lesz meg. Harmadik van, de más méret, és csak két darab. És nyolc kereskedõnél ugyanilyen kifogások. Ok, tudom, hogy valaki takarékosságból csak két téli gumit tesz a kocsijára, de én ragaszkodnék az idióta megszokáshoz, hogy legyen négy egyforma kerekem.

Van ismerõs „naaaagy” nemzetközi gumi importõrnél. Rákérdeztem. „Nem tudnak rendelni. Másmilyet sem, de a konkurenciánál szerintük van nekem való. De ha tényleg akarok téli gumit, akkor vegyem meg azt az olcsó faját, higgyem el ugyanolyan jó. Vagy, ha van kapcsolatom, akkor hozassak Szlovákiából, mert ott van, amit keresek (olcsóbb is)”. Ja, hozzáteszem, hogy a keresett gumikat hirdetik, néhol akciósan is (nem, nem elfogyott, nem is volt).

Tehát, ha valamit meg akarok venni, akkor három lehetõségem van. 1. Várok. Ha pl. síléc kell, akkor márciusig. 2. Nem azt veszek, amit akarok. 3. Külföldre megyek. Azt hiszem kis hazánkban nem kínálat van, hanem diktálat. Ha nem azt akarod megvenni, amit mindenki árul, akkor dugd fel a pénzed valahová. A kereskedelem csak a hülye fogyasztókból él? Ja persze, én vagyok a hülye.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása