Tékozló Homár

Jelentkezzen, akinek máris lelopták a téli gumiját!

csúnya emberek/morális válság

2006.11.23. 12:39 | szily | Szólj hozzá!

„Már csak egy (…) elmenekülõ autót láttam. Odaérve láttam, hogy új gépkocsim vadonatúj téli kerekei le vannak szerelve.” Ha olvasónk, K. jól számol, naponta úgy 276 szett téli gumit, vagyis 1104 abroncsot lopnak el csak a fõvárosban. Maffia vagy sok kisvállalkozó? Olvassa el K. történetét a tettenéréssel és az õszinte rendõrrel, aztán arra kérjük, hogy ha Önnel is történt hasonló eset mostanában, akkor azt írja meg nekünk. A gumikra a Homár különösen kényes, az ügynek jobban utána szeretnénk nézni, küldjenek fotókat is, ha vannak!

(…) Történt velem tegnap este 11óra körül, hogy autóm felé tartva, kényes mocorgást észleltem. Mire felocsúdtam, már csak egy fékcsikorgással elmenekülõ autót láttam. Odaérve láttam, hogy új gépkocsim vadonatúj téli kerekei le vannak szerelve (autó mellé rakva), az autó téglákra ültetve, és csak azért nem lett nagy a károm, mert rajtakaptam az elkövetõket, így a gumik megmenekültek. Az emelgetés következtében viszont elhajlott a gépkocsi lökhárítója.

Azonnal telefon a rendõrségnek, válasz: küldik a nyomozót, aki valóban meg is érkezett mintegy 50 perc alatt!!! Elég fáradtnak tûnt, fölvette az adatokat, lefotózta a kocsit és ezzel vége. Azonban még megjegyezte, hogy igaz a rendõrség nem szereti nagydobra verni a lopások számát (mert ugye az rontja a statisztikákat), de ez ma (mármint tegnap) már a 12-ik keréklopás, csak a kerületben. Számoljunk csak együtt: Bp-en 23 kerület van! Egy este (csak 11 óráig) egy kerületben legalább 12 keréklopás, az 23 kerületre rengeteg, még kiszámolni is szörnyû, és még nincs vége az éjszakának. Érthetõ, hogy most van a szezonja a téli gumiknak, és egy-egy autóst így károsítanak meg azok, akik többre becsülik a könnyû pénzt, mint a munkát, de ez azért már sok! Egy este alatt százával lopni kereket, az már ledöbbentõ.

A minap egy rövid cikkben olvastam valamelyik újságban errõl, de úgy érzem nagyobb figyelmet érdemel egy ilyen "kis" ügy, már ha ezreket is érinthet. Ha szükséges, egy fotót is tudok mellékelni, bár telefonnal készült, így minõsége nem túl jó. Kérem tegyenek belátásuk szerint eme irománnyal, bár örülnék ha lenne visszhangja, legalább a célból, hogy az emberek jobban odafigyeljenek egymásra és egymás tulajdonára.

Tisztelettel: K

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása